Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 04 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/9/2010

«Som una entitat oberta a tothom, tenim gent del Madrid i de l’Espanyol»
- Enrique Atencia i Salvador Aragall, president i fundador de la Penya Barcelonista de Sant Adrià de Besòs, els pregoners

Salvador Aragall i Enrique Atencia, president i fundador de la Penya Barcelonista Sant Adrià. Foto: MSPregunta. Com us vau sentir quan us van trucar de l’Ajuntament per ser els pregoners?

Resposta (Enrique). Ens ho vam comentar fa pràcticament un any, perquè com que coincidia amb el nostre 25è aniversari pensaven que era apropiat. Ens va fer molta il·lusió.

R.(Salvador). L’alcalde sempre ha dit que som l’associació socio-cultural més gran de la ciutat.

R. (Enrique). A més som una entitat oberta a tothom. Aquí hi ha gent del Madrid i de l’Espanyol.

P. Ja sabeu què direu al pregó?

R. (Enrique). Encara no perquè hi ha temes de protocol que encara hem de parlar amb l’Ajuntament. El que sí que tinc clar és que m’acompanyaran el Salvador Aragall, com a president honorífic i fundador de la penya, i l’actual vice-president, Joan Jené. Perquè el fet que fem el pregó és fruit del treball de les persones que el 1985 van constituir l’entitat i que hi van treballar des de molt abans per fer-la realitat.

P. Com va néixer la Penya Barcelonista de Sant Adrià?

R. (Salvador). Jo treballava a la Plaça de la Vila, a l’escorxador, i coneixia molta gent del Barça. Vam aconseguir omplir un autocar per anar al camp i així va néixer. Un grup d’amics que vam fundar una penya.

P. Quants socis té la penya?

R. (Enrique) Haviem arribat a ser 1.075, però ara som uns 800, dels quals uns 300 són socis del Barça. Però nosaltres fem el cens cada any, no com algunes penyes. Estem entre les tres primeres penyes del Barça de tot el món en quant a nombre de socis.

P. Quins actes fareu per celebrar el 25è aniversari?

R. (Enrique). Tenim diversos actes. Del 7 al 10 d’octubre estarem a la Trobada Mundial de Penyes Barcelonistes a Donosti. I el 12 farem el dinar d’aniversari a Sant Fost. A més, el 2 i el 3 d’octubre farem actes per a tota la ciutat, amb inflables, actes per la canalla, una botifarrada popular, sardanes i actuacions d’algunes entitats de la ciutat com l’Esbart Dansaire.

P. Algun moment especial de la història de la penya?

R. (Enrique). Quan vam organitzar la Trobada Mundial de Penyes, l’any 2004. Va ser una idea del Salvador, perquè hi havia moltes penyes més petites que ja l’havien fet.

R. (Salvador). Era el primer any del Laporta i a l’últim moment ho va canviar tot.

R. (Enrique). Sí, és veritat. També vam voler que el Tour passés per Sant Adrià durant la trobada però no va ser possible. Finalment tot va anar bé, vam tenir el recolzament de l’Ajuntament i vam treballar molt perquè surtís tot com havia de ser. Crec, sincerament, que va ser una de les millors trobades que s’han fet. Allí vaig començar jo a treballar a la junta i tinc un gran record, perquè després de la trobada en Salvador em va proposar de ser el president, i aquí estic.

P. A part de celebrar l’aniversari, quines altres activitats feu al llarg de l’any?

R. (Enrique). Cada jornada que el Barça juga a casa anem al camp amb l’autocar, que surt de la Plaça de la Vila. A més, tenim a disposició dels socis de la penya, que no ho són del Barça, quatre o cinc carnets que es lloguen per un preu mòdic. També fem una sortida cultural al més, a part de les sortides que fem al camp de la Reial Societat, que aquest any torna a ser a primera i sempre ens trobem com a casa. En aquest camp i el de l’Osasuna no hem tingut mai cap problema i ens sentim molt benvinguts.

P. Heu rebut la visita d’algun jugador o directiu del Barça?

R. (Enrique). A la Trobada Mundial de Penyes vam tenir al Laporta, el Puyol i l’Edmilson. A part de l’Enric Masip, el Julio Alberto, el Risto Stoichkov, el Francesc Mauri i l’Andrei Chepkin. No sé si aquest any, com que fem el 25è aniversari, la directiva ens portarà algun jugador. Nosaltres ja hem demanat la presència d’Adriano pel 12 d’octubre, però si el convoquen per la selecció no podrà venir. La veritat és que sempre hem tingut molta sort amb les visites i amb els regals, com les samarretes del Dueñas i del Xavi.

R. (Salvador). Qui recordo jo va ser l’Urruti, que havia de venir però es va confondre amb la penya de Sant Andreu. Em va trucar i em va demanar disculpes i vam quedar per la setmana vivent, però el dia abans de venir es va matar en un accident de cotxe.

P. Què en penseu del Premi Adrià a Josep Guardiola?

R. (Enrique). Esportivament no es pot dir res en contra, perquè encara que no siguis del Barça has de reconèixer la feina que està fent. Quan va fitxar pel Barça pensava que seria un bleda, però després de tres mesos ja es va veure que, no com diu l’Ibra, un filòsof, és molt més que un filòsof. Ha aconseguit fer del vestidor blaugrana una pinya. La frase de “Som més que un club” ara és una realitat perquè es treballa des de la base.

P. Per últim, un desig de Festa Major.

R. (Enrique). Que la gent gaudeixi de la festa, que és de contenció per l’època en la que vivim. Però crec que els adrianencs agrairan a l’Ajuntament que no faci una gran festa per complir amb una altra necessitat del poble. I estic segur que gaudiran de la festa sigui gran, mitjana o petita.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala