Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 29 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 25/2/2016

L’acte de nomenament de Miguel Poveda com a Fill Predilecte de Badalona serà divendres 4 de març al Teatre Zorrilla
- L’espectacle s’ha concebut com un homenatge ciutadà al ‘cantaor’ i estarà impregnat de moments que recolliran la seva sensibilitat

L’acte oficial de nomenament del ‘cantaor’ badaloní Miguel Poveda com a Fill Predilecte de la Ciutat de Badalona tindrà lloc el divendres 4 de març, a les 19.30 hores, al Teatre Zorrilla d’aquesta ciutat. La declaració de Fill Predilecte va ser adoptada per unanimitat en el Ple municipal celebrat ahir dimarts i es basa en l’extensa i brillant trajectòria professional i personal de Miguel Poveda.

Signatura en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament

Abans de celebrar-se l’acte oficial de nomenament, Miguel Poveda, acompanyat de la seva família, serà rebut a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Badalona per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater; els presidents de tots els Grups Municipals; i la resta de la Corporació. Miguel Poveda signarà en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Després d’aquest acte institucional a l’Ajuntament, Miguel Poveda anirà a peu des de la Casa de la Vila fins al Teatre Zorrilla, passant per la plaça de la Vila, el carrer de Mar i el carrer de Canonge Baranera.

Acte ciutadà al Teatre Zorrilla

L’acte del Teatre Zorrilla s’ha dissenyat perquè sigui senzill, amb un caràcter purament ciutadà i allunyat de l’encorsetament dels actes oficials. La regidora de l’Àmbit Badalona Cultura, Laia Sabater, ha dit que “es vol que sigui un acte de reconeixement de tota la ciutat de Badalona cap a un dels seus artistes més reconeguts. El protagonisme serà de la gent que ha envoltat i envolta Miguel Poveda, que és un home proper, amable, senzill. I és així com volem que sigui aquest acte”.

La regidora Laia Sabater ha afegit que “l’homenatge del Zorrilla comptarà amb la presència de l’entitat Tertulia Flamenca de Badalona, on va néixer artísticament Miguel Poveda, i buscarà l’essència de la figura de l’artista. Per això tot el que es veurà a l’escenari del teatre estarà impregnat de moments que posaran de relleu la sensibilitat artística de Miguel Poveda”.

El director artístic de l’acte del Teatre Zorrilla, Andreu Solsona, ha explicat que “a banda de les sorpreses que hi haurà damunt de l’escenari, el que es vol posar de manifest en aquest homenatge ciutadà és que Miguel Poveda és un artista immens que ha aconseguit al llarg de la seva carrera posar-se a la butxaca els públics més entesos d’arreu del món”.

La Tertulia Flamenca de Badalona tindrà un paper protagonista en l’acte del Zorrilla. Va ser en aquesta entitat de la ciutat on Miguel Poveda va començar a escoltar i estudiar el flamenc. El president de l’entitat, José Mayo, ha explicat que “Poveda venia a la penya, s’emportava gravacions històriques que teniem de ‘cantaors’ i les escoltava a la nit a casa seva”.

El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, ha anunciat que Televisió de Badalona emetrà en directe l’acte de nomenament del Teatre Zorrilla i que tant la televisió com la ràdio municipals dedicaran la programació de tota aquella setmana a recordar la figura artística de Miguel Poveda.

El Dia d’Andalusia també recordarà Poveda

Abans de l’acte del divendres 4 de març al Teatre Zorrilla, la figura de Miguel Poveda també es recordarà aquest diumenge 28, a les 18 hores, durant l’acte institucional del Dia d’Andalusia, al Teatre Blas Infante. Serà aleshores quan es presentarà el documental ‘13.Miguel Poveda’. Aquest documental es va gravar el mes de juliol de l’any passat amb motiu dels 25 anys de carrera artística de Miguel Poveda.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala