Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 27 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 2/9/2010

«Creem il·lusions perquè la gent s’oblidi dels problemes per una estona i s’ho passi bé»
- El Mag Lari actuarà el 5 de setembre a la Plaça de la Vila amb el seu espectacle "Sonrisas y magia", durant la Festa Major

El Mag Lari actuarà el diumenge 5 de setembre a la Festa Major de Sant Adrià.Pregunta. Com t’hauria de plantejar la primera pregunta: com un llicenciat en filologia catalana acaba fent màgia, o com un mag acaba estudiant Filologia catalana?

Resposta. Les dues coses. Jo vaig estudiar Filologia catalana al mateix temps que feia màgia. I, clar, en aquell temps era molt jove, encara no sabia el que volia fer, i li donava importància a les dues coses. Quan vaig acabar la carrera, com que ja tenia feina de mag, no em vaig plantejar dedicar-me a la Filologia.

P. Quan va començar la teva afició per la màgia?

R. L’afició comença de petit, quan era un nen, amb un llibre de màgia que em van regalar els meus pares. En aquell moment va començar a ser un hobby per a mi, i una mica més endavant em vaig plantejar, com que em sortia bé i em demanaven de fer funcions, doncs, dedicar-me.

P. Es pot aprendre màgia només dels llibres o s’ha de tenir un mestre?

R. Jo vaig aprendre molt a l’Associació de Mags de Barcelona. Hi anava cada dia i aprenia molt, però bàsicament és un treball que has de fer tu perquè has de llegir i buscar molt. T’has de buscar molt la vida, sobretot.

P. La màgia és un art viu?

R. En màgia sí que és cert que el repertori ja està tot inventat. La feina que ens toca als mags es mantenir-la viva intentant presentar els mateixos efectes que ja existeixen de maneres diferents.

P. Ser un mag mediàtic t’ha obert moltes portes, però t’ha tancat també algunes? El món de la màgia és molt hermètic?

R. No, tot el contrari. Els mags som un art una mica minoritari i estem molt contents quan podem accedir a la televisió, sigui jo o sigui qui sigui. Perque així difonem més la màgia i podem crear més afició.

P. Et consideres un il·lusionista, molt més que un mag. Creus que la teva afició per crear il·lusions és perque no t’agrada la vida tal com és?

R. No, què va. A mi m’agrada molt la vida. Home, és cert que si pogués millorar-la la milloraria, no la meva, sinó la vida humana en general. Però jo diria que no té res a veure, nosaltres som artistes i el que fem és intentar fer passar la vida d’una manera una mica millor. Som il·lusionadors, creem il·lusions perquè la gent s’oblidi dels seus problemes per una estona i s’ho passin bé.

P. No t’agradaria en el futur fer màgia de prop, sense espectacle?

R. No, de fet a mi m’agrada fer màgia còmica d’escena. Fer riure, fer màgia, però sempre des de dalt d’un escenari. La màgia de prop és un tipus de màgia que la cultiva molta gent, però no és l’especialitat en la que jo em sento més còmode.

P. Com que fas servir l’humor, molts trucs que no sorten els salves com si fossin gags. T’has trobat alguna vegada en una situació que no has sapigut per on sortir?

R. Ja fa molt de temps que m’hi dedico i la meva feina és tirar l’espectacle cap endavant. Si hi ha algun problema tècnic, que a vegades passa, li dius la veritat a la gent però sempre utilitzem l’humor perque passi millor. El públic ho enten i amb l’humor tens la possibilitat de convertir un accident en un gag."Sonrisas y lágrimas", del Mag Lari, es podrà gaudir a la Plaça de la Vila.

P. Tot i que fas humor t’ho prens molt seriosament, i si veus algú al teatre que va una mica mal vestit li dius alguna cosa. Creus que la gent no s’ho pren de forma seriosa això d’anar al teatre a veure màgia?

R. Sí que s’ho prenen seriosament, només faig alguna broma amb el tema. Però avui en dia la gent va al Liceu amb bambes. El que passa és que a mi em fa gràcia fer broma amb això perque la tradició deia que per anar al teatre t’havies de mudar. Però, vaja, només és una broma, jo també vaig al teatre amb pantalons curts.

P. Reconeixes que un dels teus referents és David Copperfield, però que és una llàstima que al llarg dels anys hagis descobert el secret dels seus trucs. T’agradaria que hi hagués trucs sense truc?

R. Home, i tant. El que passa és que seriem déus si sabéssim fer jocs de mans sense truc. Imagina’t. Estaria bé, però només en la fantasia.

P. La teva passió, a part de la màgia, és Michael Jackson, de qui has escrit un llibre, vas estar al seu funeral, tens una col·lecció d’objectes seus de valor emocional incalculable. Et reconeixes un autèntic freak. Què tenia o que té perquè t’agradi tant?

R. No ho sé, jo soc una mica obsessiu, i quan em fixo en una cosa arribo fins el final. Com la carrera, la vaig voler acabar encara que no m’hi dediqués. Vaig agafar la màgia com afició i no vaig parar fins que m’hi he dedicat. I amb el Michael Jackson m’ha passat igual, em va agradar i no he parat fins que m’he convertit en el fan número 1. M’agrada molt la seva música però sobretot la seva personalitat, el personatge. Era una persona tan curiosa, tot el que feia era tan misteriós i tan màgic a la vegada que em despertava un interès bestial.

P. El que més t’agrada és estrenar els teus espectacles al teatre, com el Coliseum a Barcelona o el Lara a Madrid. Canvies alguna cosa del teu espectacle quan el fas a l’aire lliure, com serà el cas de la Plaça de la Vila de Sant Adrià?

R. Home clar, sobretot el tema de la il·luminació, que ho treballem més a un teatre, està tot més acurat que quan és a l’aire lliure. Però, de tota manera, el que brilla més en els meus espectacles és el personatge del Mag Lari i els efectes de màgia. I en això sí que no hi ha diferència substancial.

P. Llavors, què es trobaran els adrianencs i adrianenques que vagin a veure’t el proper diumenge?

R. Veuran el Marg Lari en estat pur, ficant-se amb la gent, fent-los riure, i fent jocs de màgia a vegades participatius i a vegades visuals. El més important és que riuran al mateix temps que se sorprenen.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala