Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 11/2/2016

S’inaugura l’exposició “Terres llunyanes” d’Andreu Noguero
- Aquesta tarda, a les 20 hores, a l’Agrupació Fotogràfica Sant Adrià

El fotògraf Andreu Noguero va visitar la Vall del Baix Omo, a Etiòpia, i va plasmar la bellesa del territori, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1980 després de trobar-se a la regió més de 40.000 fòssils, mandíbules, ossos, dents i fragments d’esquelets, i de la seva gent, amb una sèrie de fotografies que es poden veure des d’aquesta tarda a l’Agrupació Fotogràfica Sant Adrià.

Tal i com explica el mateix Noguero, “a pesar del temps transcorregut des de les primeres expedicions (Vittorio Bottego – 1896) recórrer avui la zona de l'Omo no és una tasca fàcil. Per conèixer els diferents grups ètnics disseminats en una extensió comparable a Suïssa, i els minúsculs i polsegosos poblats de la qual sovint ni tan sols apareixen en els mapes. Acompanyat d'un guia local i armar-se d'una bona dosi de paciència ja que és fàcil perdre's per una pista de terra que en època seca a penes es distingeixen i en època de pluges es converteixen en impracticables fangars i preveure que algunes d'aquestes tribus no són tan amistoses com ens agradaria. Però si dures són les jornades per aquestes terres no ho serà menys el retrocés en el temps que experimentarem en trobar-nos enfront de alguns d'aquests poblats . Són cultures que en altres llocs del planeta han deixar d'existir fa milers d'anys i el mode de vida del qual està més prop de l'Edat de Pedra que de les modernes tecnologies actuals”.

S’inaugura l’exposició “Terres llunyanes” d’Andreu NogueroS’inaugura l’exposició “Terres llunyanes” d’Andreu Noguero

I és que aquest territori el comparteixen uns 200.000 individus de 18 grups ètnics diferenciats (tsemay, benna, ari, bashada, mursi, bodi, hamer, karo, arbore, surma, nyangatom, bume, dassanetch o galep), dels aproximadament 45 que habiten el sud-oest etíop. Molts d'ells seminòmades que viuen en l'actualitat del pasturatge i l'agricultura, ja que la caça ha disminuït molt, a més d'estar regulada en l'actualitat por les reglamentacions dels Parcs Nacionals d'Omo i Mag, ocupant cadascun d'ells una marge del riu, que els divideix i delimita.

Pel fotògraf, “observar a aquestes tribus en el seu entorn natural és una experiència inoblidable i única, una amalgama de noves sensacions, i un dels espectacles més singulars i increïbles que podem imaginar, però és de témer que els costums ancestrals d'aquestes gents, la seva manera de viure i comportar-se, els seus rudimentaris estris, la seva organització social, etc. estan tràgicament desapareixent de forma excessivament veloç. Un viatge al passat que no tindrà possibilitat de realitzar-se en un futur relativament pròxim”.

S’inaugura l’exposició “Terres llunyanes” d’Andreu NogueroS’inaugura l’exposició “Terres llunyanes” d’Andreu Noguero

L'exposició es podrà visitar, de dilluns a dijous, de 19 a 21 hores, a la seu de l'agrupació (c. Dr. Barraquer, 6, baixos), fins el proper 3 de març.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala