Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 21 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 27/1/2016

La UPC posa en marxa l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) el proper curs 2016-2017
- L'alcalde Callau ha assenyalat que l'entrada en funcionament de la Universitat canviarà la vida de Sant Adrià

Aquest matí ha tingut lloc la visita de finalització d’obres de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC al Campus Diagonal-Besòs. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Enric Fossas.

Durant la visita l’alcalde Joan Callau ha declarat que aquest era un dia emocionant, “l’any 2000 aquest espai era un abocador a l’aire lliure, una no ciutat, amb indústries i equipaments sense gaire miraments amb el medi ambient, i ara té la concentració de tecnologia medioambiental més gran d’Europa i una Universitat”.

Callau també ha destacat que amb l’entrada en funcionament de l’EEBE “trenquem la història, ja que per primera vegada una universitat s’instal•larà al costat del Besòs. La vida de Sant Adrià canviarà amb l’arribada de 3.500 estudiants i 400 docents i generarà un futur ple d’oportunitats per als ciutadans i ciutadanes”

D'esquerra a dreta: l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el rector de la UPC, Enric Fossa, el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baget, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro. Foto: gencat.cat

L’alcalde, com la resta d’autoritats, ha destacat finalment la importància del treball conjunt de totes les diferents administracions per tirar endavant aquest projecte.

Per la seva part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha manifestat que el campus universitari Diagonal-Besòs està cridat a convertir-se en un dels grans espais de transformació metropolitana. “El Besòs que defensem és un Besòs que deixi de ser un límit, una fractura, i adquireixi centralitat urbana com a eix cívic, cultural i també educatiu”, ha dit durant la visita.

Pel conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, aquest nou campus se suma “a un model d’universitats sòlid, de futur i entre els millors del món”. El conseller Baiget ha recordat que aquest nou campus és “l’única nova gran infraestructura universitària realitzada a Catalunya durant els darrers anys en un context especialment econòmic difícil”.

Per últim, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha ressaltat que, amb la nova Escola, "es millora el llegat de la universitat industrial, iniciat per Prat de la Riba, que continua amb una universitat tecnològica, al servei del ciutadà, de la recerca i de la innovació i que permet noves oportunitats estratègiques".

El rector de la UPC, Enric Fossas, ha afrimat que l'EBEE contribuirà a impulsar "una nova centralitat per al coneixement a l'eix del Besòs", i s'ha compromès a crear sinergies amb el teixit social i industrial de l'entorn, tal i com ha fet la Universitat en les localitats en les quals està instal•lada a Catalunya.

Un moment de la visita a les instal·lacions de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona EST (EEBE). Foto: gencat.cat

L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) començarà la seva singladura el pròxim curs 2016-2017 al nou Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb uns 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat, i uns 400 docents i investigadors. El centre, ubicat a la cruïlla dels carrers Sant Ramon de Penyafort i Eduard Maristany, és el nucli principal del nou Campus, situat en una zona en creixement, entre Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

Aquest centre integra les activitats de docència i de recerca de l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona (EUETIB), un centre fins ara depenent del Consorci Escola Industrial de Barcelona i adscrit a la UPC. La integració total de l’EUETIB a la UPC com a centre propi i amb el nom d’EEBE coincidirà amb el trasllat de les activitats de l’Escola al Campus Diagonal-Besòs. L’EEBE també acull una part de l’activitat docent i de recerca vinculada als àmbits de l’enginyeria química i de materials de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).

L’objectiu de l’EEBE és ser un centre acadèmic d’alta qualitat en l’àmbit de l’enginyeria per a la indústria del segle XXI, capaç d’actuar com a agent de transformació, en col•laboració amb el teixit socioeconòmic del país, i amb una clara vocació internacional. Al capdavant de l’EEBE hi ha el professor i catedràtic Luis Miguel Llanes, actualment director de l’EUETIB.

El Campus Diagonal-Besòs té 150.000 m2 de superfície potencial per edificar, dels quals actualment s’han construït 53.000 m2. El Campus consta de tres edificis dedicats a la docència i la recerca, amb les superfícies següents:

• EEBE (edifici A): 27.979 m2.

• Edifici C: 11.619 m2.

• Edifici I: 13.202 m2.

Es preveu que el nou Campus aculli, en el futur, una residència d’estudiants i investigadors.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala