Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 26/1/2016

La Comissió de la Memòria Històrica de Badalona organitza per demà dimecres una ofrena floral a les víctimes dels camps de concentració
- L’homenatge tindrà lloc a les 18 hores al monòlit ubicat al parc de Nova Lloreda

Demà dimecres 27 de gener es celebra el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust. Badalona s’ha afegit a aquesta commemoració i per aquest motiu la Comissió de la Memòria Històrica de Badalona ha organitzat per demà a les 18 hores una ofrena floral d’homenatge al monòlit dedicat a les víctimes dels camps de concentració. També s’ha preparat pel proper dilluns 29 de gener un acte commemoratiu del 40è aniversari de la primera manifestació tolerada de l’Assemblea de Catalunya a Badalona, que va tenir lloc el 29 de febrer de 1976.

La Comissió de la Memòria Històrica de Badalona és un organisme amb representació institucional, de la societat civil, del món acadèmic i d’experts en l’àmbit local que té l’objectiu d’analitzar i recuperar de forma diversa i general la memòria històrica de Badalona per difondre-la amb rigor. La creació d’aquesta Comissió va ser un dels acords inclosos en la moció per la recuperació de la memòria històrica d’aquesta ciutat aprovada pel Ple de l’Ajuntament el passat 29 de setembre. Hi van votar a favor els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú, ERC-Avancem-MÉS, ICV-EUiA, PSC i CiU. Els grups municipals de PP i C´s van votar en contra.

Aquests són els dos actes que es celebraran a la ciutat organitzats per la Comissió de la Memòria Històrica de Badalona.

Ofrena floral a les víctimes dels camps

Demà dimecres 27 de gener s’efectuarà a les 18 hores una ofrena floral d’homenatge davant del monòlit a les víctimes dels camps de concentració, que es troba al Parc de Nova Lloreda, entre la rambla de Sant Joan i l’avinguda de Catalunya. Durant l’acte es llegiran els noms de les persones de Badalona que van morir als camps de concentració a la Segona Guerra Mundial.

Commemoració d’una manifestació històrica

Dilluns 29 de febrer es commemorarà el 40è aniversari de la primera manifestació tolerada de l’Assemblea de Catalunya a Badalona, que va tenir lloc el 29 de febrer de 1976 amb el lema “Llibertat, Amnistia, Estatut d’Autonomia i Dret a l’Autodeterminació”.

L’acte començarà a les 19 hores al Racó d’en Gual, ubicat a la Rambla al costat de l’Escola del Mar. El primer alcalde de la democràcia a Badalona, Màrius Diaz, serà l’encarregat d’obrir l’acte, que continuarà amb la lectura per part de Joan Soler Amigó del poema que va escriure Josep Gual Lloberes sobre aquella manifestació històrica. Finalment es llegiran els noms de les persones que van participar en aquella marxa i que ja han mort.

A les 19.15 hores es recrearà la manifestació que es va fer ara fa 40 anys i que passarà per la Rambla, carrer de Mar, plaça de la Vila, Francesc Layret, Sant Miquel i la seu de l’Associació de Veïns del Centre (carrer de Sant Miquel, 34). Allà es farà la tertúlia ’40 anys de la primera manifestació tolerada de l’Assemblea de Catalunya a Badalona’, en la que hi participaran cinc dels impulsors de la manifestació.

Les dues activitats són obertes a tota la ciutadania.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala