Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 22/12/2015

CaixaForum Barcelona s’omple de màgia i solidaritat amb un concert de Gospel que uneix quatre cors
- Hi va participar la coral colomenca La Colmena Gospel

Música i solidaritat van vibrar juntes ahir a la nit al vespre a CaixaForum Barcelona. L’organització i il•lusió dels voluntaris de “la Caixa” van donar els seus fruits a través de l’exitós espectacle de Gospel4Cors, que aglutina a quatre corals barcelonines de gospel. Les entrades es van exhaurir dues setmanes abans del concert, que finalment va comptar amb la col•laboració d'un cinquè cor, també dirigit per Jordi Cardona: el Cor Guai, participant del casting de la 3a edició del programa Oh Happy Day de TV3.

Es tracta del IX concert solidari que l’Associació de Voluntaris de “la Caixa” del Barcelonès i del Vallès Occidental ha dut a terme amb l’objectiu de promoure i facilitar la participació solidària dels empleats en situacions i circumstàncies de caràcter social.

En aquesta ocasió, els diners del concert, interpretat per 80 cantaires i tres músics, es destinen a favor de la organització YAMLAMINIM per a la construcció de dues aules a l’Escola de Primària de l’aldea de Yarcin, a Burkina Faso.

L’Associació de Voluntaris del Barcelonès i el Vallès Occidental ja va col·laborar amb aquesta organització l’any 2010 per construir una Escola Secundària de quatre aules per nens d’entre 11 i 15 anys.

CaixaForum Barcelona s’omple de màgia i solidaritat amb un concert de Gospel que uneix quatre cors. Foto: la Caixa

Gospel4Cors

Gospel4Cors neix de la il·lusió dels quatre cors dirigits per Jordi Cardona, jove talent que compagina els estudis de matemàtiques i enginyeria informàtica amb la vocació musical.

Gospel4Cors és un grup popular que junta aficionats al cant espiritual procedents de quatre cors formats a Barcelona: Gospel Clot, Gospel Raval, Bon Pas de Ball Gospel Grup (barri de Bon Pastor) i La Colmena Gospel, de Santa Coloma de Gramenet.

Les agrupacions són sense ànim de lucre i els concerts que celebren són solidaris i benèfics. De fet, totes comparteixen les ganes de cantar gaudint d’allò que més els hi agrada: cantar Gospel i, sobretot, passar-ho bé. Per a ells cantar és la millor manera de viure i expressar emocions.

YAMLAMINIM, Projectes d’Ajuda per l’Àfrica

YAMLAMINIM és una organització creada el 2007 per desenvolupar projectes per a la millora de les estructures bàsiques, com l’accés a l’aigua, l’educació i la sanitat, a Burkina Faso. De fet, YAMLAMINIM significa “fes allò que el cor et digui” en la llengua moré, idioma majoritari d’aquest país de l’Àfrica Occidental.

L’organització porta a terme, des dels seus inicis, un o dos projectes l’any assumibles i controlables al destí. S’han perforat pous, s’han apadrinat nens amb l’assumpció de despeses escolars, alimentació i transport, s’han rehabilitat edificis i s’han donat per crear centres sanitaris i escolars, tot sempre des de la humilitat i senzillesa, com les de les gents a qui van destinats.

Tots els fons recollits són dedicats 100% als projectes, ja que les despeses, viatges i d’altres gestions són assumides a nivell personal per l’equip de YAMLAMINIM.

Voluntaris de "la Caixa": un milió de beneficiaris en deu anys

El programa de Voluntariat de la Fundació Bancària "la Caixa", format per empleats en actiu i jubilats i prejubilats de l'entitat, així com els seus familiars i amics, acaba de complir el seu desè aniversari de labor solidària.

Des dels inicis del programa, uns 7.370 voluntaris de "la Caixa" han dedicat part del seu temps lliure a atendre més d'un milió de persones vulnerables en un total de 12.490 activitats arreu del país. Les iniciatives van des de la promoció de l'esport o la cultura entre els infants en situació de vulnerabilitat o amb discapacitat; el suport a menors hospitalitzats i les seves famílies; les accions solidàries a favor de les persones en situació de pobresa com les recollides d'aliments; el voluntariat internacional; la reinserció social de col·lectius que es troben en circumstàncies difícils, o les accions de protecció i manteniment del medi ambient, entre moltes altres.

L'aposta de l'Obra Social "la Caixa" pel voluntariat corporatiu s'ha mantingut ferm, aconseguint comptar actualment amb 39 associacions de voluntaris en tot el territori espanyol, coordinades a través de la FASVOL (Federació d'Associacions de Voluntaris de "la Caixa"). El seu principal objectiu és fomentar el voluntariat entre els més de 35.000 empleats del grup, facilitant així la realització d'accions de voluntariat en benefici de la societat que, a més de demanar béns i serveis de qualitat, reclama a les empreses un comportament responsable en línia amb els valors de la solidaritat i el servei. El voluntariat corporatiu satisfà aquesta demanda social.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala