Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 21 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 1/12/2015

El govern de Badalona no eliminarà les barques de la platja dels Pescadors
- Ho asegura el regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible

El govern de Badalona desmenteix els rumors que durant els últims dies han sorgit en relació a les barques situades a la platja dels Pescadors i aclareix que no té intenció d’eliminar-les. Recordem que dijous passat a la tarda, l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible va anunciar que una de les prioritats del govern en relació al litoral badaloní era la remodelació de la platja dels Pescadors.

Aquest anunci es va fer en el decurs de la presentació pública del balanç de platges que va comptar amb la presència de representants del Fòrum de Medi Ambient. Posteriorment es va enviar una nota de premsa amb un resum molt breu que recollia literalment en un dels seus punts el següent text:

"La remodelació de la platja dels Pescadors, un projecte que inclou la retirada de barques deteriorades; la recuperació de tot l'espai de barques com a zona de bany; la demolició de la zona de casetes de la confraria; la remodelació del vestidor del personal de servei de platja; l’adequació de nous accesos a la platja des del passeig Marítim; la millora de l’accessibilitat; i la construcció d'un element escultòric que recordi la relació de Badalona amb el mar: pescadors, patí de vela, construcció de vaixells, corderia."

El govern de Badalona no eliminarà les barques de la platja dels Pescadors. Foto: Comunicació BDN

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, lamenta que en la rumorologia que s’ha fet córrer només s'ha tingut en compte la primera frase d'aquest paràgraf. Mañas ha posat de relleu que pel que fa a la retirada de les barques només es fa referència a les deteriorades, i en canvi, s’ha obviat “la construcció d’un element escultòric que recordi la relació de Badalona amb el mar”. “Això inclou la museïtzació de totes aquelles barques que es puguin restaurar, tal i com es va explicar a la jornada de dijous passat”, ha assegurat el regidor. Mañas ha afegit que “aquesta actuació es basa en la recuperació i potenciació de la zona. Es restauraran totes aquelles que siguin recuperables amb l’objectiu de museïtzar-les i que la zona es converteixi en un centre d’atracció per la ciutat”.

Àlex Mañas ha destacat que “tenint en compte que la nota de premsa del dia 26 de novembre ha aixecat dubtes sobre les intencions del govern municipal sobre les barques actualment instal·lades a la platja dels Pescadors, cal reiterar que l’objectiu sobre el litoral, ja anunciat en dues sessions del Fòrum de Medi Ambient i explicat i debatut en els mateixos, no és el d’eliminar les barques dels pescadors sinó el d’acordar amb l’AMB un projecte de remodelació, dignificació i museïtzació dels elements tradicionals dels pescadors de la ciutat tal i com correspon a una platja que avui és la més visitada de l’entorn metropolità”. Aquest projecte servirà per posar fre a la degradació de les barques patida durant els darrers anys”, ha afirmat.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala