Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 23 de Febrer de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 27/11/2015

Badalona acull diversos actes per commemorar el Dia Mundial de Lluita contra la Sida
- Avui tindrà lloc al Centre Cívic Can Canyadó la “Nit Vermella”, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Canyadó

Badalona acull avui divendres 27 de novembre i el proper dimarts 1 de desembre diversos actes per commemorar el Dia Mundial de Lluita contra la Sida. Aquestes activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Badalona, l’associació Vih-da i la Plataforma Unitària Comitè 1r de desembre, que agrupa a 24 entitats. L’objectiu de totes les activitats que es faran tant divendres com dimarts és reivindicar la importància de la prevenció i promoció de la salut i seguir treballant per acabar amb la discriminació que pateixen les persones que viuen amb el VIH.

Tot i que el Dia Mundial de Lluita contra la Sida és el dimarts 1 de desembre, Badalona s’avança i celebra aquest divendres 27 de novembre una “Nit Vermella”, que tindrà lloc a partir de les 21.30 hores al Centre Cívic Can Canyadó (carrer de Pompeu Fabra, sense número). Aquesta festa reivindicativa compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Canyadó i diverses entitats del barri. Inclourà un ‘bingodance solidari’ a càrrec de la Dj. Muerta Sánchez.

Prèviament, de 10 a 13 hores hi haurà un estand informatiu al Mercat Municipal Morera Pomar, amb la col·laboració del Grup de Dones de Pomar.

Badalona acull diversos actes per commemorar el Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que es celebra el dimarts 1 de desembre

Dimarts 1 de desembre, actes centrals

El dimarts 1 de desembre hi haurà un estand informatiu a la plaça de la Vila, amb la col·laboració d’Asaupam. De 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, en aquest estand es farà el test de la prova del VIH i es repartirà material preventiu.

Serà al vespre quan es faran a la plaça de la Vila els actes centrals del Dia Mundial de Lluita contra la Sida. Són els següents:

· 19 hores: formació d’un llaç vermell amb espelmes

· 19.30 hores: actuació de la soprano Gisela Parodi i del guitarrista Màrius Alfambra

· 20 hores: Lectura del Manifest

Cal destacar que per primera vegada la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color rosa i s’hi exhibirà un gran llaç de color vermell.

Amb la celebració del Dia Mundial de Lluita contra la Sida es vol donar visibilitat al treball que s’està fent des de VIH-DA i els conjunt de serveis i entitats per donar resposta al VIH/Sida, així com eradicar l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH/Sida.

Igualment, és vol recordar la responsabilitat d’impulsar politiques autonòmiques i estatals per promoure els canvis socials, legals i administratius que contribueixin a millorar les condicions de vida de les persones amb VIH/Sida i a prevenir de forma adequada la seva transmissió a la societat. En aquest sentit, les entitats que organitzen aquests actes indiquen que les retallades econòmiques han dificultat la posada en marxa d’estratègies de prevenció i l’accés als recursos de salut pública.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala