Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 19 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 16/7/2010

Esport i solidaritat amb el poble sahrauí
- Presentació d'un nou projecte al Museu Colet de Barcelona

Foto de família a la presentació del projecte. - Foto:  Montse PallarèsEl Museu Colet de Barcelona ha estat l’espai escollit per presentar el “Projecte Esport i Solidaritat”, una iniciativa que pretén donar continuïtat a una tasca de cooperació amb nois i noies sahrauís que va començar fa uns anys amb la seva acollida a llars catalanes en període estival.

El pla d’aquest projecte té tres fites marcades, que pretén donar les eines necessàries per poder tirar endavant al seu lloc d’origen, en aquest cas des del punt de vista de l’esport i els valors que genera. En primer lloc es proporcionarà la formació de monitors esportius sahrauís mitjançant el curs d’iniciació a tècnic esportiu (CIaTE). En segon lloc, es durà a terme la creació d’escoles esportives als camps de refugiats sahrauís a Argèlia, i per últim es donarà pas a la realització d’un campus solidari per nens i nenes d’acollida sahrauís i nord- africans.

El representant de la Secretaria General d’Esports de la Generalitat, Toti Mumbrú, ha recalcat la nova funció emergent de l’esport, la de cooperació i solidaritat. Del consistori adrianenc han estat presents el regidor de solidaritat Gegorio Belmonte i el regidor de serveis tècnics Ricardo Silvestre, el qual ha felicitat el Club Tucans per la seva tasca esportiva al municipi i rodalies i ha esmentat la importància de l’intercanvi de coneixement entre els dos pobles, el català i el sahrauí. També ha estat present Andreu Felip, membre de l’Associació Catalana de Cooperació, que ha valorat positivament el projecte en el sentit de l’adquisició de capacitats i el “tenir oportunitats per tal de poder superar la situació de pobresa i desigualtat”.

“Sense l’esforç de tots no hagués estat possible aquest projecte”, comenta Mah Yahdih, sots delegat del govern sahrauí a Catalunya. També ha afegit que “l’esport és una de les coses més importants a la vida i a la formació d’una persona”, i que “iniciatives com aquesta compensen una mica la manca de responsabilitat d’Espanya amb el poble sahrauí”. Per altra banda, el president del Club tucans, Juan Gallardo, ha destacat els valors que l’esport aporta a les persones i el projecte tècnic ha estat presentat per Romà Rahola, representant de l’Associació Sant Martí Esport (ASME). Les associacions locals Poble9 pel Sàhara i Yalah, solidaris amb el Poble Sahrauí són dues de les entitats col•laboradores en aquesta tasca, amb projectes vinculats al poble sahrauí i la defensa constant dels seus drets.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala