Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 9/11/2015

Sant Adrià congela taxes i impostos municipals
- Les modificacions de les ordenances fiscals tenen un marcat caràcter social.

En el Ple del 5 de novembre es van aprovar les modificacions de les ordenances fiscals que s’aplicaran el proper any 2016. Una vegada més, per quart any consecutiu des del 2013, l’equip de govern aposta per no traslladar més pressió fiscal als ciutadans i congelar els impostos i de les taxes municipals.

Per tant queden congelats l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost de Vehicles (IVTM), les plusvàlues (IIVTNU) i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

També es mantenen igual les taxes, i s'amplia el nombre de ciutadans que poden acollir-se a aquelles que afecten a les prestacions socials

Sant Adrià congela taxes i impostos municipals. Foto: Comunicació SAB

Ampliació del nombre d'usuaris i de les bonificacions de les prestacions socials.

En l'exercici 2016 s'incideix encara més en el caire social amb la modificació de l'ordenança que regula les tarifes dels serveis socials i la bonificació en funció de la renda. L'objecte d'aquesta ordenança adreçada a les persones amb manca d'autonomia, s'amplia enguany i inclou també les que tinguin necessitats socials i/o estiguin en risc d'exclusió, amb l'objectiu de protegir les rendes més baixes. Gràcies a aquesta modificació augmentaran el nombre de beneficiaris de les bonificacions dels serveis de prestacions socials.

 

En el cas del servei d'assistència domiciliària SAD la variació dels trams per calcular el saldo net dels beneficiaris, farà possible que un 65% dels usuaris paguin tan sols l'equivalent al 5% del cost del servei. En concret, dels 1.120 usuaris d'aquesta assistència a domicili, 704 accediran a una bonificació del preu del 95% i altres 174 accediran a una bonificació del 75% del preu del servei.

S'aplicarà també aquest nou sistema de càlcul als beneficiaris d'altres serveis com: àpats a domicili, arranjament d'habitatges i ajuts de neteges a domicili.

Nova reducció del tipus impositiu de l’IBI i fraccionament del pagament.

Pel que fa a l’IBI, l’equip de govern continua amb el mateix objectiu dels últims anys: que la ciutadania no pateixi un increment important dels seus rebuts. I per fer-ho efectiu utilitza l’única eina que té a l’abast: l’aplicació progressiva de la baixada de tipus.

A Sant Adrià la Revisió Cadastral es va fer l’any 2012 (d’aplicació el 2013). Per evitar l’augment en el rebut de l'IBI que això suposava per a molts ciutadans i ciutadanes, la pujada no es va fer de cop sinó que s’està aplicant progressivament en 10 anys. Per tant, l’any 2016, s’aplicarà un 10% de la pujada del valor cadastral derivat de la revisió.

Per compensar aquest increment, s’ha reduït per quart any consecutiu el tipus impositiu. Sí l’any 2015 es va reduir quedant en un 0’738% ara, per al 2016, s’ha reduït fins al 0’695%.

Cal esmentar que l’any passat el 4% de recàrrec que l’Estat aplicava tant als immobles no residencials (locals, naus) com als residencials amb un valor cadastral per sobre de la mitjana del municipi, va fer que augmentessin els rebuts d’una part de la ciutadania. Enguany, l'Ajuntament aplicarà de nou la disminució de tipus i no es contempla aquest recàrrec per part de l'Estat. L’any 2016 aquests ciutadans i ciutadanes tindran una baixada en la quota municipal de l’IBI, ja que passaran d’un tipus del 0’771% al 0’695%

Pagament fraccionat de l'IBI

Amb l'objectiu de facilitar el pagament de l'IBI, les persones que tinguin domiciliat el pagament d'aquest tribut l'any vinent el podran abonar en tres terminis (fins ara eren dos).

Les ordenances fiscals per al 2016 proposades per l'equip de govern i debatudes i consensuades amb els grups municipals van ser aprovades amb els vots a favor de: PSC, Ciutadans, ICV-EUiA, MES, ERC, PP i CDC

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala