Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 12/7/2010

El president de la Generalitat inaugura la nova estació Badalona Pompeu Fabra de la línia L2 del metro
- El nou tram entre Pep Ventura i el centre de la ciutat ha suposat una inversió de 70 milions d'euros

El president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, han visitat aquest diumenge el perllongament de l’L2 de Metro, des de Pep Ventura i fins al centre de Badalona, i la nova estació Badalona Pompeu Fabra.

L’acte ha comptat també amb la presència del president de la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Jordi Hereu, la delegada del Govern català a Barcelona, Carme San Miguel; el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal; el president de GISA, Xavier Casas; el president de l’Entitat Metropolitana del Transport, Antoni Poveda, i la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, Assumpta Escarp.

Jordi Serra, Josep Montilla i Joaquim Nadal a la visita de la nova estació. Foto: Ajuntament BadalonaAmb la inauguració d’avui són ja 4 les estacions de la xarxa de Metro que s’han posat en servei a Badalona aquest any, juntament amb les de l’L10. Les obres de perllongament de l’L2 de Pep Ventura al centre de Badalona suposen una inversió de 70 milions d’euros, que inclouen el nou tram de 0’6 quilometres; la nova estació i la urbanització de l’entorn de la mateixa.

Aquest nou tram millorarà la mobilitat a l’interior de la ciutat i la connexió amb Barcelona i altres municipis. La nova estació Badalona Pompeu Fabra donarà servei inicialment a uns 11.000 viatgers diàriament. Es preveu que aquesta xifra podrá arribar progressivament als 15.000 usuaris.

L’estació es troba situada a la plaça de Pompeu Fabra i té dos accessos. Un accés s’ubica a l’avinguda de Martí Pujol, amb escales fixes, mecàniques i un ascensor. L’altre accés es troba situat al carrer de la Creu i també compta amb escales fixes, escales mecàniques i un ascensor.

Es tracta d’una estació amb dos grans vestíbuls de 800 metres de superficie, aproximadament, cadascun d’ells. L’estació està totalment adaptada a persones amb mobilitat reduïda i disposa d’encaminaments per a invidents.

Les restes arqueològiques de l’època romana trobades durant les obres s’han convertit en el punt de referència per a la intervenció artística realitzada al vestíbul de la nova estació per part de l’artista Jordi Pablo qui ha volgut recordar als viatgers el passat romà de Badalona, l’antiga Baetulo. També es mostren les imatges dels dimonis que s’han anat cremant a la platja de Badalona durant la celebració de la Cremada del Dimoni, la festa tradicional i popular central de les Festes de Maig d’aquesta ciutat.La nova parada de Badalona-Pompeu Fabra està sitiada al centre de la ciutat. Foto: Ajuntament de Badalona

Precisament en aquest sentit, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha afirmat que la nova estació Badalona Pompeu Fabra és singular i emblemàtica i que ens ambienta en el passat romà d’aquesta ciutat i en les tradicions badalonines: la llegenda de Sant Anastasi i la Cremada del Dimoni.

Jordi Serra ha recordat que el darrer pregoner de les Festes de Maig, el periodista i escriptor badaloní, Enric Juliana, parlava d’aquesta ciutat fent servir l’expressió llatina mobilis in mobili (en moviment, a l’interior del moviment). L’alcalde de Badalona ha dit que així és Badalona “una gran ciutat, que mira de cara al seu futur, sempre en moviment, en contant transformació, evolucionant per anar millor”. Com a exemples d’aquesta transformació ha fet esment de la nova parada que avui s’ha inaugurat; de la plaça de Pompeu Fabra, situada a la part superior d’aquesta nova estació, actualment en obres; i del futur perllongament de l’L1 de metro que ha de fer arribar aquesta línia des del Fondo de Santa Coloma de Gramenet fins als barris de Montigalà, Lloreda i Sant Crist.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala