Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 31 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - Sant Adri de Bess - 1/9/2015

El circ est considerat encara com una art menor, per aix no en podem veure gaire
- Entrevista al grup d’animaci Katraska, que actuar el 7 de setembre, a la Plaa Guillermo Vidaa a les 18 hores, dins de la Festa

Pregunta. Expliqueu-me la història de Katraska. Per què aquest nom, qui en forma part i quan i per què es va crear?

Resposta. Katraska és el nom de la companyia. Té una història una mica llarga, el mot originàriament ve d’Argentina, on es fa servir per dir-li a algú que és un “patós”. En realitat vol dir “cagada tras cagada”.

La companyia actua sota el nom de KATRASKA des del 1993, que en Ton Mutané va actuar per primera vegada amb aquest pseudonim, en la Marató de l’Espectacle. Al principi estava formada per una sola persona, i després es van anar incorporant altres artistes.

P. Quina és la filosofia del vostre grup?

R. Fer imaginar i fer riure a l’espectador. Sorprendre’l fent servir un llenguatge senzill, visual i impactant. Aconseguir transmetre

emocions, i intentar posar un granet de sorra per fer el món un lloc més bonic. I fer la feina ben feta.

El grup d’animació Katraska, que actuarà el 7 de setembre, a la Plaça Guillermo Vidaña a les 18 hores, dins de la Festa Major. Foto: Katraska

P. Què us diferencia de la resta de grups d’animació?

R. Fem espectacles de circ, clown i teatre gestual. La manera d’encarar la realitat, ratllant el surrealisme i l’absurd. La creació d’un llenguatge peculiar, que arriba directament a l’inconscient de l’espectador. El fet de tenir el gest com a eina principal de comunicació ens fa diferents.

Els nostres espectacles es caracteritzen per una trama senzilla, però una complicada resolució. Aparells estrafolaris i relacions impossibles.

P. La nostra societat sembla un circ. És millor mirar-la amb humor que amb desesperació?

R. Les dues coses van molt lligades. La desesperació i l’humor. De fet riem del pallasso desesperat, que no pot aconseguir el que vol. Però ho intenta i ho intenta, i al final, d’una manera sorprenent sempre acaba aconseguint-ho.

Tot ens ho podem mirar des del punt de vista divertit, i és important no perdre’l. Però això no esborra la gravetat del que sigui que passi.

P. Tal i com està el món, no teniu a vegades ganes de deixar els gestos i posar-vos a cridar a més d’un?

R. Una imatge val més que mil paraules, diuen... Al final de les actuacions normalment dic: “sobretot nens i nenes, quan sigueu grans canvieu el món i que el món no us canviï a vosaltres!”, i els pares aplaudeixen. Crec que els nens no entenen gaire que els dic, però confio que alguna cosa queda...!!!

P. Es tracta bé al nostre país el circ? Sembla que encara no ens ho prenem seriosament.

R. El circ està considerat encara com una art menor, per això no en podem veure garie, i generalment al carrer o en alguna carpa de circ tradicional. Però els teatres encara estan molt tancats a oferir espectacles de circ. Hi ha pocs ajuts i poques produccions. Però en canvi, hi ha professionals molt bons i amb molt bon nivell.

 

El grup d’animació Katraska, que actuarà el 7 de setembre, a la Plaça Guillermo Vidaña a les 18 hores, dins de la Festa Major. Foto: Katraska

P. Què us omple més quan feu un espectacle al carrer?

R. Actuar al carrer és imprevisible. No saps mai com respondrà el públic, i això et fa estar molt atent a qualsevol reacció, i a improvisar algun gag en qualsevol moment. És molt gratificant fer riure al públic amb alguna cosa que està passant en aquell precís moment, incloure algun element del carrer dins l’espectacle i que tothom et segueixi.

A vegades no funciona i és frustrant, però per això tenim els espectacles ben assajats, i tot continua endavant.

Quan funciona, et fa feliç!!

P. Els infants tenen més intel·ligència emocional que els adults?

R. Els infants son emoció pura. No poden estar tristos i fer veure que no ho estan. No poden riure i estar tristos. Però si que poden passar d’una a l’altre en un segon. Son molt bons espectadors en el sentit que no analitzen si una cosa està bé o no. Només saben si els agrada o no. Si els fa riure o els fa por.

Som els adults que tenim intel·ligència emocional (poqueta), que sabem que estem tristos o enfadats, però ho podem entendre, ho podem analitzar... És important educar als nens amb les emocions, perquè tot s’aprèn millor i perquè així de grans podran entendre millor als altres i a ells mateixos.

P. Quin espectacle portareu a la plaça Guillermo Vidaña el proper 7 de setembre?

R. Farem l’espectacle LOWCOSt. Un concert lowcost, dut a terme per pallassos lowcos, que tenen una intel·ligència lowcost. Tot plegat amb una bona dosis de circ i d’humor!

P. Què li dirieu als adrianencs/adrianenques perquè vagin a veure el vostre espectacle?

R. Que ens agradaria molt que vinguessin. Que riuran molt. Que s’ho passaran bé.

Que és un espectacle de circ i personatges còmics que agrada molt als grans, i també als nens.

 


| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala