Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 14 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 10/7/2015

Ms de 700 nens i nenes han comenat les activitats d’estiu per a infants, joves i famlies als barris de Sant Roc, Artigues, Congrs i el Remei
- Diverses entitats de la xarxa territorial de Badalona Sud impulsen activitats que promouen l’educaci en el lleure, etc

Més de 700 nens i nenes han començat als barris de Sant Roc, Artigues, Congrés i el Remei les activitats d’estiu que desenvolupen diverses entitats, serveis i administracions que actuen en el marc de la xarxa territorial de Badalona Sud. Es tracta d’activitats gratuïtes o de cost molt reduït adreçades majoritàriament a infants i joves –algunes també ho són per a famílies senceres– que inclouen casals d’estiu, campus esportius i colònies, entre d’altres, que s’allargaran fins ben entrat el mes d’agost.

En aquestes activitats, que es fan tant en horari de matí com de tarda, s’ofereixen des de propostes artístiques a activitats educatives, esportives i de lleure per a totes les edats. Els objectius són la formació, l’educació en el lleure, la convivència intercultural i la cohesió social, a més de fomentar l’ús de l’espai públic com un espai compartit, educatiu i saludable.

En totes aquestes activitats s’ofereix esmorzar, dinar o berenar, amb un important component de reforç dels hàbits saludables. Per això la fruita hi és present a gairebé tot arreu.

A més, cada divendres al matí es duran a terme tallers que posaran en contacte els nens i les nenes que participen en les diferents activitats del territori. Treballaran a partir de diferents disciplines artístiques: el grafit, la dansa, l’expressió plàstica, la capoeira o la percussió corporal. Tots mostraran les seves creacions a la festa que es farà el divendres 24 de juliol.

Les activitats especialment adreçades als més joves inclouen un taller de teatre on es treballarà el present i el futur del barri de Sant Roc. Per al públic adult, cada dimecres al matí tindrà lloc un taller de cuina intercultural i a la tarda un taller de zumba per a dones. Aquesta actuació és duu a terme en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa a nivell estatal a 40 territoris.

Activitats que es fan aquest estiu a Badalona Sud

·Els Casals d’estiu i els Campus esportius desenvolupen les activitats més nombroses i rellevants ja que acullen més del 80% dels 700 nens i nenes que gaudeixen de les activitats d’estiu. Entitats com la Fundació Ateneu de Sant Roc, Casal dels Infants, Fundació per l’Esport i Educació de Barcelona i la Fundació Carles Blanch, treballant en xarxa, desenvolupen aquesta oferta educativa i de lleure destinada a Badalona Sud. Cada dia de dilluns a divendres

·Colònies i campaments promoguts per algunes de les entitats esmentades

·Activitats obertes a la plaça dels Bombers (avinguda del Congrés Eucarístic amb l’avinguda del Marquès de Montroig). Cada dilluns, dimarts i dijous, a la tarda

· Tallers simultanis oberts als Casals d’Estiu. Tallers de grafit, percussió corporal, dansa, fanzine i capoeira. Els tallers es faran a l’Institut Eugeni d’Ors tots els divendres al matí

·Taller de Teatre. Cada dimecres a la tarda a l’Institut Eugeni d’Ors

·Taller de zumba per a dones. Cada dilluns i dimecres a la tarda a la seu del Consorci Badalona Sud

·Taller “Con mucho gusto” d’intercanvi gastronòmic intercultural. Cada dimecres al matí a la Residència de Discapacitats Físics.

·Campus esportiu obert a les famílies a qui Serveis Socials els ho proposi. Durant el mes d’agost

Les activitats d’estiu que es desenvolupen als barris de Badalona Sud es poden fer gràcies a la tasca dels següents recursos, associacions i serveis:

Ajuntament de Badalona, Consorci Badalona Sud, Pla Educatiu d’Entorn, Fundació Ateneu de Sant Roc, Casal dels infants, Fundació per l’Esport i Educació de Barcelona, Fundació Carles Blanch-Centre Sant Jaume, Fundació Pròbitas, Fundació Bancària La Caixa, Projecte ICI d’Intervenció Comunitària Intercultural-Fundació Surt, Cibercaixa, Escola de Futbol Sant Roc, Fundació Badalona Capaç (Centre Ocupacional Cointegra), Fundació Pere Closa, Fundació Secretariat Gitano, Kalizor, Comuna Canalla, Comunicart, l’Institut Eugeni d'Ors i les escoles Josep Boada, Baldomer Solà i Lestonnac.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala