Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 10/7/2015

Les places de lleure infantil amb dinar gratuït o a preu reduït a Badalona s’incrementen en més d’un 40% aquest estiu
- L’Ajuntament anuncia la convocatòria per primer cop de la Taula Local d’Infància de Badalona

Les places de lleure infantil amb dinar gratuït o a preu reduït a Badalona s’incrementen en més d’un 40% aquest estiu. Foto: Comunicació BDN Aquest estiu s’ofereixen a Badalona un total de 575 places de casals amb dinar gratuït o a preu reduït per als infants i joves en situació de risc social. També s’ofereixen 80 places en un campus que inclou l’esmorzar i el berenar. Aquesta xifra significa un augment del 43% de les places amb menjador ofertes respecte l’any passat, que eren al voltant de 400.

La regidora de Serveis Social, Agnès Rotger, ha explicar que “aquests casals estan organitzats per l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i diverses entitats del tercer sector, i es concentren sobretot al mes de juliol”. “Per al mes d’agost, quan l’oferta disminueix, s’activen altres mecanismes per garantir que tots els nens i nenes tinguin cobertes les necessitats alimentàries”, ha afegit.

Distribució de les activitats de lleure amb servei de menjador

Al barri de Sant Roc (Districte 6), l’Ajuntament de Badalona, el Consorci Badalona Sud i el Casal dels Infants (amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”) han impulsat l’organització de diferents activitats de lleure i esport que donarà cobertura a 276 infants. Les activitats inclouen servei de menjador.

Als barris de Llefià i la Salut (Districte 4), l’Ajuntament de Badalona i entitats de la xarxa territorial tenen previst desenvolupar diverses activitats, totes elles amb servei de menjador, adreçades a 279 infants i adolescents.

A la resta de districtes de la ciutat, els Serveis Basics d’Atenció Social, conjuntament amb diverses entitats, han desenvolupat unes 70 places de casals amb menjador per cobrir les necessitats detectades en alimentació d’infants i adolescents.

Taula Local d’Infància de Badalona

Per tal de trobar la manera més eficient d’atendre les necessitats de la infància de la ciutat i establir un marc de col·laboració entre tots els actors compromesos amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Badalona ha anunciat el compromís de convocar durant la tardor d’aquest any la Taula Local d’Infància. Aquest organisme de planificació i treball en xarxa es va preveure a la llei 14/2010 del Parlament de Catalunya i encara no s’havia creat a Badalona.

Durant aquest mes de juliol es faran els treballs preparatoris per a la constitució de la Taula Local d’Infància. Els objectius seran, a grans trets, trobar un espai per compartir coneixements sobre la infància a Badalona, promoure intercanvis, i elaborar entre tots uns objectius prioritaris que permetin planificar les polítiques públiques pel que fa a l’atenció a la infància.

La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, ha afirmat que “l’impuls de la participació i el treball en xarxa és un dels objectius de l’Ajuntament, i és en aquest sentit que una de les eines més importants és la convocatòria de taules i plataformes representatives, com la d’aquest 9 de juliol del Consell Escolar Municipal”.

Funcionament dels Serveis Bàsics d’Atenció Social

Quan els Serveis Bàsics d’Atenció Social tenen coneixement d’una situació de dificultat d’alimentació d’un infant o adolescent es posen en contacte amb el centre educatiu corresponent i el Centre d’Atenció Primària de referència per contrastar la valoració amb els seus professionals, estudiar la situació familiar i activar els mecanismes per atendre aquesta necessitat.

Aquests mecanismes poden ser: la concessió de beques de menjador durant el curs escolar (3.337 persones el 2014-2015), i en qualsevol moment de l’any la concessió d’ajudes d’urgència social, l’entrega d’aliments, la derivació a altres entitats que facin aquesta tasca o qualsevol altra que s’articuli en el territori.

L’any 2014 els Serveis Basics d’Atenció Social van tramitar un total de 411 ajuts econòmics d’urgència social destinats a cobrir despeses d’alimentació amb un import de 148.467 euros.

Al costat de l’Ajuntament hi treballen múltiples entitats socials com Càritas, Creu Roja, Voluntaris Badalona, Ateneu de Sant Roc, Fundació Carles Blanch, Fundació La Salut Alta, Menjadors Socials i Associació Amics de Gorg-Mar, entre altres, que treballen per garantir l’alimentació diària dels infants i de la població en general i per millorar els hàbits alimentaris de la població que més ho necessita.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala