Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 14/6/2015

Dolors Sabater encapçala el nou govern d'esquerres de Badalona
- Les línies mestres del nou govern són la transparència, la participació ciutadana vinculant i el treball a favor de la cohesió

Dolors Sabater encapçala el nou govern d'esquerres de Badalona. Foto: Comunicació BDN Dolors Sabater ha estat escollida alcaldessa de Badalona en el decurs de la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament celebrada aquest dissabte 13 de juny. La nova alcaldessa ha aconseguit els vots de 15 regidors i regidores: 5 de Guanyem Badalona en Comú, 4 del PSC, 3 d’ERC, 2 d’ICV-EUiA i 1 de CiU. Recordem que el Ple de l’Ajuntament el formen 27 regidors i que la majoria absoluta ha de comptar amb el suport de 14 regidors com a mínim. El candidat del PP, Xavier Garcia Albiol, ha aconseguit 10 vots; el candidat de C’s, Juan Miguel López, ha obtingut un vot; i també s’ha registrat un vot en blanc.

En el seu primer discurs com a alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que durant el seu mandat “les nostres lluites seguiran a les places i alhora governaran al Saló de Plens”. “Hem estat massa anys delegant, massa anys permetent que entre la institució i el carrer hi hagués una frontera. Quan em vaig presentar vaig dir-vos que preteníem portar el carrer, la plaça a la institució. Per retornar la institució al carrer, a la plaça. Hem estat la paraula no dita o silenciada. I ara serem la revolta en un sol crit. Veïnes, veïns, el poder per transformar les coses el tenim cadascun de nosaltres, la ciutat la construïm cadascuna de les persones amb la veu, amb el criteri, la participació. La implicació: La ciutat és la seva gent i tota la vida que genera”, ha afirmat l’alcaldessa.

Dolors Sabater ha posat de relleu que “des d’ara mateix la prioritat absoluta és un pla d’emergència social, dotat d’una partida pressupostària per a ajudes socials que permeti garantir els serveis bàsics de totes les famílies que es troben en situació de vulneralitat. “Començarem a combatre els desnonaments des de les institucions amb actuacions d’ofici municipal previ a les ordres judicials i eliminarem de forma immediata el copagament del servei de teleassistència. També garantirem el servei de menjador als casals d’aquest estiu per als infants de famílies en situació vulnerable, entre d’altres mesures urgents”, ha afegit.

Dolors Sabater encapçala el nou govern d'esquerres de Badalona. Foto: Comunicació BDNEl regidor d’ERC del Govern municipal, Oriol Lladó, ha afirmat que “aquest govern del qual ERC forma part vol demostrar que un ajuntament pot marcar la diferència, que hi ha una manera de governar al costat de la gent i amb la gent, que la corporació municipal pot ser instrument de canvi i de transformació”. “I això és clau en el procés constituent que ens ocupa, en el camí de la República Catalana”, ha afegit.

Per la seva banda, el regidor d’ICV-EUiA del Govern municipal, Àlex Mañas, ha indicat que "Badalona es mereix un govern que estigui al costat de la gent”. “Per això avui hem fet alcaldessa a Maria Dolors Sabater i formaren govern amb les forces d'esquerres. No ens fa por arremangar-nos per solucionar els problemes de la gent i som conscients del repte que tenim per davant. Serem un govern que treballarà per la justícia social, la transparència i per impulsar la participació ciutadana”, ha afegit.

Recorregut institucional per tres punts de la ciutat

Els regidors que formen part del nou Govern municipal faran un recorregut aquesta tarda per diversos barris de la ciutat que inclouran lectures de poemes, peces musicals i petites ofrenes florals d’homenatge.

Concretament, a les 17 hores, visitaran la plaça de l’Alcalde Xifre (com a homenatge a l’alcalde de Badalona afusellat per la dictadura franquista); a les 18 hores, arribaran a la plaça Morera (en homenatge als treballadors morts en l’incendi de la fàbrica Haissa); i a les 19 hores, visitaran la plaça Camarón de la Isla (com a homenatge a la immigració rebuda a la ciutat).

Dolors Sabater Puig

Nascuda l’any 1960 a Badalona, al barri Manresà. Llicenciada en Ciències de l’Educació (pedagoga) especialitzada en terapèutica (educació especial) ha exercit fins al dia del seu nomenament com a professora i cap de Departament de Ciències Socials a l’institut Júlia Minguell de Llefià.

La seva trajectòria professional comença el 1976 a l’escola NOLVA, i tot i estar sempre dins el camp educatiu, abasta àmbits molt diversos, destacant l’educació especial, l’acollida a l’alumnat nouvingut i els Plans educatius d’Entorn (concretament el de Sant Roc) dins el pla per la llengua i la cohesió social, i l’impuls de projectes d’aprenentatge i servei.

En el camp de l'activisme social i el voluntariat, ha lluitat pels drets de les persones amb diferents capacitats col·laborant amb ASPANIN (Associació pro persones amb discapacitat intel·lectual) i en moviments culturals, de defensa de drets lingüístics i polítics des de la resistència durant la dictadura franquista, fins a l'actualitat. Durant tots aquests anys ha impulsat i treballat en diversos àmbits de la vida associativa de la ciutat: persones amb discapacitat, educació en el lleure, participació juvenil, antimilitarisme, educació per la pau, ecologisme. A la dècada dels 90 la dedicació es va centrar en l’àmbit veïnal, consell de districte, mobilitat, recuperació de la memòria històrica i cultural-tradicional, participació infantil, Consell Educatiu de ciutat, reivindicació escola pública etc.

En els darrers anys aquesta implicació s’ha concentrat en aspectes relacionats amb els drets de les persones amb diversitat funcional, (Deixem de ser invisibles) mobilitat, drets culturals i lingüístics, de participació (Festa Major alternativa, espai jove de converses interculturals) convivència i cohesió social (Òmnium, Colors de la tardor, xarxa d’acollida) contra el racisme i la xenofòbia, Badalona som totes i tots, campanya anti rumors, Moviments locals, campanya contra el feixisme als ajuntaments i en la defensa dels drets socials i públics en general (Badalona es mou, Pels nostres Drets…) i a favor del dret a decidir (campanya país normal, campanya Ara és l'hora i campanya 9N).

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala