Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/6/2015

S'inaugura al Museu Blau l'exposició "Nutrició, impuls vital"
- Es podrà visitar fins el 29 de maig de 2016

El Museu Blau presenta a Barcelona l’exposició itineS'inaugura al Museu Blau l'exposició "Nutrició, impuls vital"rant Nutrició, impuls vital produïda per la Fundación Iberoamericana de Nutrición (FINUT) i el Parque de las Ciencias de Granada. La mostra, juntament amb un ampli programa d’activitats, ens convida a reflexionar sobre els nostres hàbits alimentaris i de salut així com la seva relació amb el medi ambient des d’una perspectiva científica i lúdica.

La nutrició és tan important per a la millora i el manteniment de la qualitat de vida com ho són els hàbits de vida saludables en un entorn sostenible. Nutrició, impuls vital gira a l’entorn dels tres pilars que constitueixen la base de la salut: alimentació-nutrició, repòs-activitat física i higiene-medi ambient. En l’adaptació a Barcelona, el Museu Blau ha tingut la col•laboració del Campus de l’Alimentació Torribera de la Universitat de Barcelona per incorporar-hi la gastronomia com a eix temàtic que permet presentar la riquesa cultural i econòmica de Catalunya.

La recreació d’un mercat amb 10 parades que contenen els grups bàsics d’aliments ocupa la part central de l’exposició que aprofundeix en els conceptes d’alimentació i nutrició. A través d’interactius, models 3D, escenografies, peces de patrimoni i audiovisuals podrem conèixer les propietats nutricionals dels aliments i la seva història, així com l’evolució en les diferents cultures i civilitzacions.

Els hàbits de vida saludables en un medi ambient sostenible completen un recorregut que va més enllà de la nutrició. Podrem conèixer quin és el temps òptim d’una migdiada, quina despesa calòrica fem quan caminem, nedem o correm, els avantatges de l’estil de vida mediterrani o els quilos de residus que una persona genera cada any, entre moltes altres qüestions.

L’exposició es completa amb un ampli i divers programa d’activitats que ha estat possible gràcies a la implicació activa d’institucions i empreses vinculades al món de l’alimentació i la gastronomia de Catalunya.

La nutrició és un dels temes que més interès desperta en la societat ja que constitueix la base d’una vida llarga i saludable. Nutrició, impuls vital pretén oferir eines pràctiques per reflexionar sobre la pròpia qualitat de vida entesa com una qüestió d’equilibri entre l’alimentació, els hàbits de vida saludables i un medi ambient sostenible.

L'exposició "Nutrició, impuls vital" es podrà visitar al Museu Blau fins el 29 de maig de l'any vinent. Els horaris de visita són de dimarts a dissabte, de 10 a 19 hores, i els diumenges i festius de 10 a 20 h.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala