Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 18 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Silvia Rodríguez - Sant Adrià de Besòs - 20/10/2009

El Fòrum de Municipis constitueix els grups de treball a Sant Adrià
- Els cinc municipis que el constitueixen (Badalona, Montgat, Santa Coloma, Sant Adrià i Tiana) esperen que la unió faci la força.

Màrius Rubiralta (esquerra), Jesús María Canga i Joan Carles Mas, a la biblioteca adrianenca. Foto: Silvia Rodríguez Un futur Barcelonès Nord unit i potent és més a prop des del divendres 16 d’octubre, dia en el que es va celebrar la Sessió Constitutiva dels Grups de Treball del Fòrum de Municipis, encarregats d’elaborar un Document Estratègic del Barcelonès Nord per tal de fer d’aquesta regió metropolitana, formada pels municipis de Sant Adrià, Badalona, Santa Coloma de Gramanet, Tiana i Montgat, un lloc que prosperi en conjunt i que es converteixi en un nou punt innovador d’acció econòmica i social.

L’ alcalde de Sant Adrià i president del Fòrum de Municipis, Jesús Maria Canga, va ser l’encarregat de presidir aquesta important sessió, realitzada a la Biblioteca de Sant Adrià, i ho va fer acompanyat del president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, i del Secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, qui va oferir també, dintre del mateix acte, una conferència que va girar entorn la pregunta “És l’aplicació del triangle del coneixement una solució al creixent del Barcelonès Nord?”. També van participar a la reunió els alcaldes dels altres municipis que integren el fòrum, així com els regidors de cada ajuntament i els membres de la societat civil interessats en participar-hi.

Canga va recalcar que aquest acte era “indispensable per tirar endavant l’execució del pla” que donarà lloca les millores per les quals lluiten el conjunt de municipis, com són el canvi de l’autopista C31, la manca de metro i tramvia, la millora dels accessos a Can Ruti, o la protecció de la Serralada Marina, entre d’altres. “Les conclusions que es treguin dels grups de treball, faran possible posar el nostre territori on es mereix”, va asegurar l’alcalde.

Per altre banda, el president del Consell Comarcal del Barcelonès va reconèixer que encara “no som conscients del que és el Barcelonès Nord”, perquè sovint s’oblida de “la potencialitat enorme de les 400.000 persones que viuen en aquesta zona, amb la seva capacitat de força i de treball”. Així mateix, Màrius Rubiralta va destacar el nou projecte que omplirà de vida el Barcelonès Nord: el futur Campus Universitari del Besòs, un nou espai d’estudis superiors on es potenciarà sobretot la investigació i la innovació, i que “ha de buscar la internacionalització de la zona”.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala