Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 03 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 21/6/2010

Badalona és des d’avui la primera ciutat del món amb rostre
- L’artista Jorge Rodríguez Gerada ha acabat avui el mural al barri de Sant Crist

El mural de Jorge Rodríguez posa rostre a la ciutat de Badalona. Fotografia: Ajuntament de BadalonaEl primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, i el regidor de Ciutadania i Convivència, Josep Pera, han presenciat personalment avui els últims treballs del gran mural que l’artista Jorge Rodríguez Gerada ha realitzat en la paret d’un edifici situat entre els carrers de Cuba i d’Àgueda Mompel, al barri de Sant Crist en el marc del projecte “Identitat’(s)”.

L’artista cubà-novaiorquès Jorge Rodríguez Gerada, un dels fundadors de la corrent artística coneguda com Cultura Jamming o Interferencia Cultural, ha realitzat un retrat hiper-realista a carbó d’aquest rostre de El mural de l'artista urbà Sixeart. Foto: Ramon BorràsBadalona en un format gegantesc escalant la paret d’un edifici del barri de Sant Crist per mostrar al món sencer la cara de la ciutat. Aquest artista és l’autor de retrats gegantins al carbó de gent anònima en diferents ciutats del món.

El mural fet a Badalona ocupa una superfície d’uns 400 metres quadrats i ha estat realitzat al llarg de cinc dies. El rostre dibuixat a carbó és el fruit de la fusió de 34 fotografies amb 34 rostres, una per cadascun dels barris que formen Badalona. Aquestes cares han estat escanejades amb un sistema de 3 dimensions, han estat fusionades i el resultat final ha estat aquesta única cara que des d’avui identifica Badalona.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, ha explicat que la realització d’aquest mural en el marc del projecte “Identitat’(s)” neix de la voluntat del govern municipal d’explicar als badalonins qui som i d’on venim, i posar de relleu que Badalona és la suma de tota la gent que ha vingut a aquesta ciutat, ara i abans, al llarg dels seus 2000 anys d’història. Ferran Falcó ha dit que el rostre que des d’avui es pot veure en passar per l’autopista representa aquesta fusió d’identitats ja que “la identitat de Badalona la conformem tots”.

Per la seva banda, Jorge Rodríguez Gerada, ha dit que aquest mural representa un canvi en la seva trajectòria artística ja que es tracta del primer projecte d’identitat composta, que parla d’una identitat social en comú, i que la seva idea és que pugui perdurar en el tems. Per aquesta raó, aquest retrat fet a mà i a carbó, rebrà un tractament especial que impedirà que s’esborri durant uns quants anys.

Aquest mural, juntament amb altres obres que diversos artistes han fet i estan fent aquest mes de juny a la ciutat, s’emmarca en el projecte “Identitat’(s)”, un conjunt d’intervencions urbanes en espais públics de la ciutat.

L’objecte d’aquestes activitats és aportar una visió positiva sobre la multitud de realitats d’una ciutat “glocal” (global i local), reivindicar la identitat dels individus i col·lectius que conformen Badalona i, alhora, mostrar l’art com a mitjà de transformació social.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala