Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 27 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 21/6/2010

Gran festa de cloenda del CNL de Badalona i Sant Adrià
- A Can Canyadó amb més de 500 persones

Fotografia de família dels participants del curs 2009-2010 del CNL Badalona i Sant Adrià. Fotografia: CNLEl passat dijous 17 de juny es va dur a terme la festa de cloenda del curs 2009-2010 del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià al Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó. L’acte central de la festa va ser el lliurament dels certificats homologats dels cursos de català per a adults del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià (CNL) i dels certificats de participació en el Voluntariat per la llengua (VxL), un programa que posa en contacte voluntaris i aprenents per tal de practicar el català oral.

Persones de diferents procedències geogràfiques i nivell de català van recollir els certificats de mans del president del Consell del CNL i regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, Sr. Mateu Chalmeta; el president del Consorci per a la Normalització Lingüística i Secretari de Política Lingüística, Sr. Bernat Joan; el regidor d’Educació i Solidaritat de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Sr. Gregorio Belmonte i la directora del CNL, Sra. Gemma Muntané.

Els assistents a la festa també van poder participar en el karaoke de cançons en català i el taller de sensibilització lingüística de la campanya “Encomana el català”. Les cançons van ser treballades a les classes amb el professorat i l’activitat va resultar un interessant complement lúdic de l’aprenentatge de la llengua que l’alumnat va valorar molt positivament. Al llarg de la tarda es van fer també dues visites guiades a la masia Can Canyadó per Laura García (del Museu de Badalona) i es van exposar les mostres de fotografies realitzades per alumnes “Catalunya amb uns altres ulls”, “Els Mercats amb uns altres ulls” i “Receptes del món”. Els més petits van gaudir de jocs tradicionals catalans en una zona acotada del recinte i tothom va poder degustar més d’una cinquantena de plats típics d’arreu del món que alumnes i participants en el VxL van presentar al celler de la masia. A més a més, Can Canyadó va acollir també una formació de parelles lingüístiques en què es van trobar voluntaris i aprenents per començar les trobades setmanals que els permetran compartir converses en català en un ambient distès i relaxat.

Aquest acte de cloenda de curs està emmarcat dins de la celebració de Badalona Capital de la Cultura Catalana i va comptar amb el suport de Voluntaris Badalona i del personal del Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala