Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 8/5/2015

Beca europea pel Germans Trias i Pujol per investigar la síndrome de l’intestí irritable
- L’aportació és de 30.000 euros i la lliura la companyia farmacèutica Almirall

La Dra. Ingrid Marín va ser l'encarregada de recollir “l’Almirall IBS-C Research Grants” en nom de l'equip de recerca dirigit pel Dr. Serra. Foto: Cohn & Wolfe La companyia farmacèutica Almirall ha fet lliurament de l'edició 2015 de les “Almirall IBS-C Research Grants”, unes beques de reconegut prestigi, caràcter anual i àmbit europeu, que tenen com a objectiu fomentar la recerca clínica sobre la Síndrome de l'Intestí Irritable amb restrenyiment (SII-I) a Europa.

L'equip de recerca dirigit pel Dr. Jordi Serra, cap de la Unitat de Proves Funcionals Digestives de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, ha estat premiat amb una de les dues beques que s'han concedit en aquesta edició a investigadors de tota Europa, per a la realització del treball “Effect of intracolonic gas on dyspeptic symptoms in patients with constipation predominant irritable bowel síndrome”, que haurà de realitzar-se durant 2015-2016.

El projecte guardonat té com a objectiu determinar l'efecte del gas present en l'intestí gruixut sobre la sensibilitat de l'estómac i la sacietat en controls sans i pacients amb síndrome d'intestí irritable amb predomini de restrenyiment associat a dispèpsia. Els resultats de l'estudi permetran conèixer millor com és la interacció en els fenòmens que ocorren en diferents segments del tub digestiu, en aquest cas còlon i estómac. Aquest coneixement pot condicionar, des d'un punt de vista pràctic, l'elecció d'un laxant o un altre en un pacient amb síndrome d'intestí irritable associat a dispèpsia, i això pot resultar en una millora global dels símptomes d'aquests pacients.

“Per a nosaltres és un gran honor haver rebut la beca Almirall IBS-C Research Grant, que ens permetrà realitzar un projecte de recerca durant dos anys que en cas contrari difícilment s'hagués pogut dur a terme”, ha assenyalat el Dr. Jordi Serra en rebre el guardó.

En aquest desenvolupament del projecte també participaran les Dres. Ingrid Marín i Noemí Caballero, ambdues especialistes en Gastroenterologia a l'Hospital Universitari *Germans Trias i Pujol. “Aquesta beca permet a gastroenteròlegs joves tenir l'oportunitat de realitzar projectes de recerca en el nostre Servei, la qual cosa al seu torn redunda en el creixement del pool d'investigadors espanyols ben formats i l'increment de la massa crítica de les nostres Unitats de Recerca”, ha indicat el Dr. Serra.

La Dra. Ingrid Marín va ser l'encarregada de recollir “l’Almirall IBS-C Research Grants” en nom de l'equip de recerca dirigit pel Dr. Serra.

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala