Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 04 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 18/6/2010

“Els comerços de Sant Adrià tenen moltes ganes de tirar endavant”
- Entrevista amb David Palomar, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs

David Palomar, regidor de Promoció Econòmica de Sant Adrià. Foto: MSPregunta. Es diferencia molt aquest quarta Fira de Comerç al Carrer de la primera?

Resposta. Es diferencia en el creixement exponencial que va tenint. A la primera edició hi havia catorze carpes i després de tres edicions ja tindrem 45. Això demostra que mica en mica es va consolidant.

P. És com si els comerços se la creuen més i la volen fer seva.

R. Evidedentment. El que està clar és que la implicació dels comerços fa que cada vegada la fira estigui més consolidada. L’Ajuntament fa una feina però els que lideren aquesta fira són els propis comerciants. Tant els del centre, que són els que tenen la major potència, però també participen comerços del Besòs i de Sant Joan Baptista. La difusió l’hem fet individualment a tots els comerços.

P. La idea primigènia de la fira va ser de l’Ajuntament o dels comerços?

R. La idea va venir de nosaltres quan vam començar l’any 2007 aquest procés de portar a terme accions comercials de tota mena. Per això es van fer els dissabtes de la botiga al carrer. Llavors vam pensar en recuperar el que s’havia fet anteriorment, el “firastock”, aprofitant que teniem una plaça de la Vila completament remodelada i nova. Un espai idoni per tirar aquestes coses endavant. De manera que el treball va ser conjunt, amb una implicació molt clara de l’Ajuntament en el Pla de Dinamització Comercial, que fem amb l‘ajuda de la Diputació de Barcelona. Per això, és una acció més dins d’aquest pla de dinamització i consolidació comercial.

P. Però, es pot dir que aquesta és l’acció més important?

R. Per la seva magnitud és la més important, és clar. És la que més esforços concentra i la que més comerciants té. Però les estratègies de dinamitació comercial són continuades. Com totes les accions comercials lligades a l’època de rebaixes, al desenvolupament del territori, etc. Totes les accions de dinamització comercial són una combinació d’urbanisme, de pedra i d’ordenança, perquè van lligades al desenvolupament de les ordenançes municipals, a l’ordenament del territori, a la nova plaça de la Vila, als eixos comercials, etc.

P. Teniu alguna previsió de visitants?

R. No tenim una previsió exacta, però sí que esperem molta gent perquè a la fira tindrem una activitat novedosa aquest any com és l’exposició de cotxes clàssics, i aquest tipus d’esdeveniment normalment mou molta gent que vé de fora. A més, el dissabte coincideix amb la jornada de la salut, així que esperem una afluència de gent molt gran.

P. Com és que es fa aquesta trobada de cotxes antics?

R. Mitjançant un contacte que vam fer des de l’Àrea de Promoció Econòmica amb una associació de cotxes de Santa Coloma de Cervelló, i va resultar que el president d’aquesta entitat tenia una vinculació personal molt forta amb Sant Adrià através d’un familiar molt proper.

P. És la primera trobada però potser que no serà la darrera.

R. Si funciona i té acceptació, i creiem que sí, la nostra voluntat és donar-li continuïtat. Fins i tot estem pensant que en properes edicions, com que ara la plaça de la Vila està tota ocupada per les carpes, i fins i tot les activitats s’han de fer al carrer adjacent, podriem ocupar amb la fira tota l’Avinguda Catalunya, com un gran eix comercial.

P. Llavors hi haurà talls de carrers?

R. Sí, fa uns mesos que ja vam parlar amb via pública i amb la Policía Local per tallar els carrers necessaris, sobretot de cara a diumenge. Però seran talls puntuals per la duració de l’exposició de cotxes antics. El que volem és que la gent passegi tranquilament i que gaudeixi de la fira.

P. Com és la salut del teixit comercial de Sant Adrià?

R. El comerç a tot arreu està passant una època de dificultat. El petit comerç no és aliè a la crisi. Però el que ens hem trobat a l’hora de montar aquesta fira és una determinació i un optimisme molt gran dels comerços. Tenen moltes ganes de sortir al carrer per oferir els seus serveis. Dintre de la dificultat general ens hem trobat amb una resposta molt bona i positiva. Tenen moltes ganes de tirar endavant.

P. O sigui que està ja gairebé asegurada la cinquena edició de la fira.

R. Això està claríssim. Treballarem per donar continuïtat a aquesta fira que ja està consolidada. Una prova és que cada vegada tenim més peticions de comerciants fora de Sant Adrià que volen participar.


Comentaris

Dolors Marin
Quisiera hacer una reflexión para concienciarnos de que entre todos podemos ayudar a ese comercio de barrio a que subsista, a que no tenga que echar la persiana abajo y dejar a mas personas en el paro. El comercio de nuestro barrio, ese señor/a que amablemente nos ha guardado la pieza de carne que nos gustaba, el pescado más fresco, el pan caliente y hecho artesanalmente, de toda la vida. Porque ahora, que los tiempos aprietan, nos vamos a una gran superficie a comprar? Porque quizá el precio es mas barato? Puede que unos pocos céntimos menos, pero seguro que ni el trato ni la calidad es la misma. No sería mejor que ahorramos, por ejemplo, cogiendo menos el coche, a las petroleras no les hace falta el dinero, apagando las luces de casa, a las compañías de la luz no les hace falta el dinero, gastando menos agua, la estamos pagando a precio de oro…. De esta manera, haríamos que los ricos ganaran algo menos, y no pasaría nada, y lograríamos que el comercio de toda la vida, el que nos ha visto llorar y reir, el que nos ha fíado cuando no nos llegaba el dinero, pueda tirar para adelante.
Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala