Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 27/4/2015

Conveni per portar el projecte Àngels de la Fundació Roca i Pi a Sant Adrià
- Per ajudar a persones grans i famílies en perill d'exclusió social en la millora del seu habitatge

El passat divendres, 24 d’abril, es va signar un conveni per tal de posar en marxa el projecte Àngels en el municipi de Sant Adrià. El van signar l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, el president de la Fundació Roca i Pi, Jaume Aymar, el gerent de la Fundació Formació i Treball, Xavier Puig, i l’administrador d’Àngels Empresa d’Insercio.

El PROJECTE ÀNGELS va néixer el setembre de 2010 fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona, la Fundació Roca i Pi, el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme - AEMIFESA i, l’avui desaparegut, Institut Gaudí de la Construcció, amb dos objectius. Per una banda, garantir a persones grans en situació de dependència i de manca de recursos o a famílies en risc d’exclusió social, millores en el seu habitatge mitjançant obres de reforma, millora de les instal·lacions, muntatge d’ajudes tècniques o petites intervencions que dignifiquen les seves llars i les adeqüen a les seves necessitats.

L'alcalde adrianenc, Joan Callau, i el president de la Fundació Roca i Pi, Jaume Aymar, signant el conveni per portar el projecte Àngels a la ciutat. Foto: Comunicació SABCallau i la regidora de Promoció Econòmica, Filo Cañete, visitant les instal·lacions de la Fundació Roca i Pi. Foto: Comunicació SAB

I d’altra, fomentar la formació i l’ocupació de persones en atur, especialment joves, per a què puguin desenvolupar una activitat professional en l’àmbit de les reformes, les millores en els habitatges i les instal·lacions.

El projecte Àngels Sant Adrià centrarà les seves intervencions en aquelles persones i famílies que no poden ser ateses en el marc d’altres projectes de rehabilitació d’habitatges que actualment es porten a terme al municipi. Comptarà amb el suport de dos treballadors contractats mitjançant un Pla d’Ocupació i l’aportació dels equips de manteniment de la Fundació Formació i Treball. Angels - Empresa d’Inserció assumirà la coordinació tècnica i la coordinació amb els serveis socials bàsics municipals per valorar les intervencions que es proposaran per part dels professionals que identificaran les diferents necessitats.

El projecte Àngels Sant Adrià es posa en marxa amb una aportació econòmica que fa el Fòrum de Municipis del Barcelonès Nord que en l’acte de la seva dissolució va acordar destinar els fons disponibles a la implantació del projecte als municipis que en formaven part. En aquest sentit és el primer conveni d’un seguit que caldrà signar per estendre el Pprojecte Àngels als municipis del Barcelonès Nord.

Al llarg del 2014 s’han dut a terme amb èxit 191 intervencions distribuïdes entre persones grans (98), persones o famílies en risc (60), persones amb discapacitat (17), persones amb malaltia mental (4) i altres (12). En general les intervencions han consistit en: pintura, arranjaments de paleta, fusteria, electricitat i lampisteria i les intervencions que han implicat altres aspectes: compra d’electrodomèstics, instal·lació d’ajudes tècniques o altres intervencions com retirades de mobles o neteges.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala