Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 30/3/2015

La Serra d’en Mena celebra una jornada d’unió per la convivència
- L’Obra Social ”la Caixa”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet promouen una acció global ciutadana

L’Obra Social ”la Caixa”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet promouen una acció global ciutadana per fomentar la cohesió social. Foto: Fundació La Caixa Més d’un miler de persones s’han unit a alguna de les vint activitats que aquest dissabte han tingut lloc en el marc de la jornada comunitària en favor de la convivència que s’ha celebrat al parc dels Pins i les places d’Albert Francàs i del Rellotge, impulsada per l’Obra Social “la Caixa”, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Fundació Integramenet.

Després de 4 mesos de treball de 18 associacions, 4 centres educatius, 8 equipaments i serveis municipals en col·laboració, el parc dels Pins i les places d’Albert Francàs i del Rellotge van acollir multitud d’actes lúdics i festius oberts a la ciutadania, amb l’organització i participació de diferents entitats i persones que viuen o treballen als barris que conformen aquesta extensa zona de Santa Coloma anomenada Serra d’en Mena -barris Santa Rosa, Raval, Fondo i Safaretjos- per mostrar-se i alhora mostrar a la resta del municipi l’orgull de pertànyer a aquest espai.

Aquesta actuació s’ha dut a terme en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que l’Obra Social ”la Caixa” impulsa a tot el país. Durant els mesos de març i abril se celebren trobades com aquesta en la major part dels 40 territoris dels 31 municipis que formen part del Projecte a Espanya, i tots amb un mateix objectiu: treballar per la convivència.

Aquests territoris fomenten la convivència i la cohesió social a partir d’un treball conjunt de la ciutadania, els professionals i l’Administració. Ara manifesten el compromís, la responsabilitat i l’orgull per la feina feta i pel futur dels seus barris.

Sota el lema «Jo sóc Serra d’en Mena»

En aquest marc, aquest dissabte es va celebrar a Santa Coloma aquesta acció global ciutadana, en la qual es van portar a terme activitats com el “Jardí del barri”, en què nens i nenes de les escoles de la zona i la comunitat Tajdid van compartir una plantada. També hi va haver un taller de cultiu hidropònic, un cercavila amb els capgrossos del Raval, la música marroquina del grup "Naim, ‘Alami", una exhibició de Karate Kyokushinkai i un dinar intercultural i saludable elaborat per famílies de vuit països diferents, entre d’altres activitats.

Aquesta trobada forma part del procés comunitari que s’impulsa als barris amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Fundació Integramenet i l’Obra Social ”la Caixa”. La iniciativa ha aconseguit implicar veïns i veïnes i diferents professionals que viuen i treballen a la Serra d’en Mena. Es tracta d’una mostra dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori des del juliol del 2014.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala