Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 27/3/2015

Comença la Setmana Santa
- Aquesta nit es durà a terme la Processó dels Dolors

La processó dels Dolors es durà a terme aquesta tarda des de les 18.30 hores partint des de l'església de Santa Maria. Foto: Concregació dels DolorsEl divendres 27 de març, festa de Santa Maria al Peu de la Creu, la Congregació dels Dolors de Badalona organitzarà, com cada any, la seva processó. Es tracta d’una antiga processó, documentada ja a principis del segle XVIII. Les darreres dècades s’havia fet per l’interior de l’església de Santa Maria de Badalona i només havia desfilat pel carrer en alguna ocasió especial. L’any passat es va tornar a fer pels antics carrers del “Dalt la Vila” de Badalona. En atenció a la bona acollida que va tenir, enguany tornarà a sortir.

Aquest és una de les típiques processons que organitzaven les nombroses congregacions de la Mare de Déu dels Dolors escampades per tota la geografia catalana. Actualment encara se’n conserven algunes de molt populars que constitueixen un patrimoni cultural i religiós característic de casa nostra.

La de Badalona començarà a les 18’30, quan els escolanets de la Congregació dels Dolors sortiran a cantar els Stabat als set altarets populars alçats en memòria dels set Dolors de Maria a les places del barri antic de Badalona. A les 19 sortirà de la parròquia de Santa Maria la processó que recorrerà els carrers mentre al campanar es fa sonar el “toc de la corona”. L’encapçalarà el gonfanó dels Dolors seguit per la vera creu de passió. Després, entre les dues rengleres dels fidels que hi vulguin assistir ,hi desfilaran les sibil·les. Es tracta de set estendards al·legòrics dels dolors de Maria portats per noies abillades amb vesta negra de ròssec. Finalment, precedits pel guió gran –la bandera negra que representa l’hàbit que va lliurar Maria als fundadors de l’Orde Servita del qual forma part la Congregació- els congregants flanquejaran la filera d’escolanets que porten els improperis. Tancarà la processó el misteri amb la venerada imatge de la Mare de Déu dels Dolors, una talla barroca del 1628 que sempre ha gaudit d’una singular devoció entre els badalonins i que destaca entre la imatgeria processional barroca catalana.

En retornar la processó a l’església es celebraran vespres i missa de Santa Maria al Peu de la Creu.

Altres processons

Altres confreries de Badalona organitzen també processons durant la Setmana Santa. El Dijous Sant, el 2 d’abril, es duu a terme la Processó del Silenci, que sortirà a les 22 hores des de la Parròquia de Santa Maria. Diferents parròquies, gremis i grups formen part del seguici de la processó, amb catorze misteris.

L’Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y Nuestra Señora de la Soledad organitza la seva processó del Divendres Sant des de la Parròquia de Sant Antoni de Pàdua de Llefià a partir de les 18.30 hores.

El recorregut és Ronda San Antonio, Avda Dr. Baassols, Avda Marqués de Sant Mori, Pérez Galdós, Parròquia Sant Antoni de Pàdua de Llefià.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala