Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 13 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 24/3/2015

L’Ajuntament i la Generalitat han acordat el trasps i la millora d’un tram de la N-II al seu pas per Badalona
- S’executaran treballs al ferm i al drenatge per un valor de 750.000 euros

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font. Foto: Comunicació BDNL’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, han signat avui dimarts el conveni per al traspàs i millora d’un tram de l’N-II al seu pas per Badalona que ha perdut la seva funcionalitat de carretera i s’ha integrat plenament a la xarxa de carrers local. Aquest traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament completa la cessió de l’antiga N-II a Badalona, que s’ha fet per trams en els últims anys.

El tram té una longitud d’uns 700 metres i correspon als carrers de Francesc Layret i de Sant Bru. En paral·lel, el Departament de Territori i Sostenibilitat hi impulsarà obres de millora, que incidiran en les característiques del paviment i en el drenatge, amb una inversió prevista de 750.000 euros.

El conveni també inclou el traspàs de la Generalitat a l’Ajuntament de tres petits trams, que sumen 270 metres de longitud, de la vialitat urbana propera. En concret, són al carrer Germà Juli, carrer Prim i avinguda President Companys (antiga carretera B-500), àmbit en què es preveu la redacció, per part del Departament de TES, de projectes de millora del drenatge.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que aquest conveni permetrà solucionar l’anacronisme que suposava la situació del carrer Sant Bru. “El pas que donem ara permetrà que el carrer Sant Bru es pugui considerar com una infraestructura pròpia de la ciutat i per tant podrem dedicar-hi els recursos que facin falta en el futur”, ha explicat. L’alcalde ha agraït l’esforç de la Generalitat pel que fa a l’ordenació d’aquest carrer, així com la col•laboració del grup municipal de CiU.

L’alcaldable de CiU es mostra satisfet per haver pogut impulsar l’acord després d’anys de bloqueig

L’alcaldable de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha valorat molt positivament el conveni signat avui entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona sobre el carrer Sant Bru. Falcó ha manifestat que “l’acord permet posar fi al bloqueig que hi havia sobre aquest carrer i que n’ha provocat el deteriorament amb el pas dels anys”. El candidat, regidor i diputat ha destacat que “ha estat important el paper que ha exercit CiU per tal que les dues administracions es posessin d’acord sobre com fer possible el traspàs de la titularitat de la via i iniciar les obres”.

En aquest sentit, Falcó ha considerat que “la solució finalment acordada, que suposa que l’Ajuntament rebrà la titularitat del carrer quan la Generalitat hi hagi invertit 750.000 euros en la millora de l’asfalt i el drenatge, és la millor possible, i suposarà que un cop l’Ajuntament sigui titular del carrer, pugui impulsar el projecte de remodelació de les voreres, l’enllumenat i el mobiliari”.

El candidat de CiU ha posat de manifest que “l’acord d’avui és un exemple del tipus d’oposició que hem fet durant els darrers quatre anys, amb una clara voluntat de contribuir al progrés de la ciutat facilitant projectes com aquest o com el pla d’inversions, el desenvolupament urbanístic del Gorg, o equipaments com la nova biblioteca de Canyadó”. “Enlloc d’amagar-nos i veure-ho passar tot des de la comoditat de l’oposició, ens hem mullat per fer possible avenços com el que avui s’ha certificat amb la signatura del conveni”, ha reblat Falcó, per a qui “la C31 ha de ser el següent projecte on cristal•litzi la col•laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament, un compromís que el nostre grup farà realitat si assumeix el govern de la ciutat a partir del proper mes de maig”.

 

 

Notcies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala