Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 11/6/2010

L'alcalde Canga assegura que no pensa dimitir
- En declaracions a l'Independent sobre la presència del seu nom al sumari del Cas Pretòria

Acte de presentació de la candidatura de Jesús María Canga a les darreres eleccions municipals. Foto: Arxiu Àrea Besòs (Silvia Rodríguez)En declaracions al diari l'Independent de Sant Adrià, en el seu número 120 d'avui 11 de juny, l'alcalde adrianenc Jesús María Canga ha afirmat que no pensa dimitir. "Ni penso, ni crec que em mereixi sortir per la porta de darrera". Aquesta és la reacció de l'alcalde adrianenc davant la presència del seu nom i el del municipi en el sumari del cas Pretòria en relació a l'adjudicació del concurs del tanatori. A més, al sumari es reprodueixen converses telefòniques entre l'alcalde Jesús María Canga i Luis García Sáez, Luigi, cervell de la trama de corrupció urbanística, en que Canga demana feina per la Acte de presentació de la candidatura de Jesús María Canga a les darreres eleccions municipals. Foto: Arxiu Àrea Besòs (Silvia Rodríguez)seva dona. L'alcalde afirma a l'entrevista que no va sospitar mai de Bartomeu Muñoz, ex-alcalde de Santa Coloma de Gramenet i també imputat en el cas Pretòria perquè "el considerava un amic personal i a més era el primer secretari de la Federació". De Luigi diu que no se'l treia de sobre "perquè venia de part de qui venia", i que mols matins "sortint del col·legi me'l trobava al carrer Ricard i la conversa durava escassos minuts."  

Segons les declaracions de l'alcalde, el procés d'adjudicació que va fer el Consell Comarcal sobre el tanatori "és lícit" i que de totes maneres "el plec de condicions va quedar sobre la taula per inviable i l'Ajuntament ni tan sols va aprovar el conveni per cedir la gestió al Consell Comarcal". Una de les frases de Canga que es reflecteix al sumari que més sospites va crear va ser la de que alguns concursos venien "mangoneados". Segons l'alcalde "vaig utulitzar el teme "mangoneado" en comptes de "decidido". Avui crec que haig de moderar la meva manera de parlar, però en el fons el que desitjava expressar és que no volia fer res". L'alcalde assegura que "mai, mai m'ha interessat ni els concursos ni les adjudicacions".

En relació a la seva petició d'una feina per la seva dona, Jesús María Canga afirma que "no vaig demanar treball, vaig demanar ajuda. Per tant, és evident que no vaig utilitzar qualsevol teòrica influència que podria tenir pel meu càrrec. No vaig demanar res, ni hagués acceptat res que hagués tingut relació amb la meva faceta de responsable polític".

El màxim responsable del govern municipal afirma que "el cas Pretòria marca un abans i un després. Per sort o per desgràcia, a partir d'ara i fins que abandoni l'activitat política, ni confiarà en ningú que no estigui en el meu cercle més estret d'amistat ni parlaré per telèfon res que no sigui imprescindible".  

Aquest diari també va demanar una entrevista amb l'alcalde de Sant Adrià pocs dies després del ple del mes de maig, en que Jesús María Canga va defensar la seva honestedat. Des del departament de premsa de l'Ajuntament se'ns va assegurar que l'alcalde no concediria cap entrevista en relació a aquest tema.

Podeu consultar el discurs de l'alcalde Jesús María Canga al ple de maig a l'enllaç http://www.areabesos.com/noticia/560_l_8217alcalde_defensa_la_seva_integritat_davant_de_la_ciutadania_adrianenca

Fe d'errates: a la primera edició d'aquesta notícia, al peu de foto s'afirmava que Luis García Sáez, Luigi, apareixia el primer per la dreta. En realitat, el primer per la dreta és el regidor de l'Ajuntament de Badalona, José Antonio Lara. Demanem disculpes per l'errada.   





Notícies Relacionades











Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala