Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 08 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 25/2/2015

El diumenge 1 de març se celebrarà la Festa del Bosc
- Es preveu la plantació de prop de 2.000 arbustos de diferents espècies a la serralada de Marina

El diumenge 1 de març se celebrarà la Festa del Bosc que preveu la plantació de prop de 2.000 arbustos de diferents espècies a la serralada de Marina. Foto: Comunicació BDNEl diumenge 1 de març se celebrarà a la serralada de Marina la Festa del Bosc, un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu central la recuperació de la vegetació autòctona de la zona. La Festa del Bosc està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de diverses entitats.

Es tracta d’una activitat emmarcada en el programa “Badalona recupera el bosc”, que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la serralada de Marina, i amb la qual, a poc a poc, es comencen a veure arbres i arbustos que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis. També es vol aprofitar aquesta activitat per donar l’oportunitat a les famílies de passar un matí en contacte amb la natura de forma molt activa.

La plantada d’arbres, que es portarà a terme en finques municipals de l’entorn de Can Ruti, començarà a les 10.30 hores i finalitzarà a les 14 hores. En l’edició d’aquest any s’espera plantar 1.900 arbustos i algun roure. Es plantaran bàsicament cap d’ase, romaní, marfull, llentiscle i magraner.

Com cada any, a més de la plantada d’arbustos, hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, l’espectacle de titelles La cigala i la formiga viuen al bosc per als més petits, rocòdrom, el joc del bosc, tir amb arc, informació sobre el programa de compostatge domèstic i tallers de fauna autòctona. Per tancar la Festa del Bosc el cos d’agents rurals alliberaran un ocell rapinyaire recuperat al centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. A més, el berenador oferirà un esmorzar a un preu especial per a tots als assistents a la festa.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha afirmat que “la Festa del Bosc és un esdeveniment que convida a tothom a conèixer l’entorn natural de Badalona i alhora a col·laborar d’una manera lúdica i educativa en la seva protecció”. “En aquesta edició, igual com és va fer en la de l’any passat, es plantarà vegetació arbustiva per tal de completar la cobertura vegetal de la serralada de Marina i així augmentar-ne la biodiversitat”, ha afegit la regidora.

Pel que fa als accessos en transport públic, cal recordar que fins a la zona hi arriben les línies d’autobús B19, B24, B26 i B27.

La festa compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina i de Pompas Fúnebres de Badalona. A més, hi col·laboren l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Centre Excursionista de Badalona, el Club Arquers Badalona, el Cos d’Agents Rurals i Voluntaris Badalona.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala