Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 13 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - - 4/2/2015

El Mago Pop i Juan Tamariz, estrelles de la quinzena edici del Festival Internacional de Mgia - XV Memorial Li Chang de Badalona
- Els espectadors tenen la possibilitat de veure a Badalona una selecci dels millors mags actuals, del 6 de febrer fins l'1 de mar

Antonio Díaz, més conegut com el Mago Pop, i Juan Tamariz són dos dels artistes que actuaran en la quinzena edició del Festival Internacional de Màgia - XV Memorial Li Chang de Badalona. Foto: Comunicació BDN L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha presentat avui la programació del Festival Internacional de Màgia - XV Memorial Li Chang de Badalona que aquest any celebra la seva quinzena edició. L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora de l’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona, Montserrat Salgado, del diputat adjunt de cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros, i del director del Festival, Enric Magoo. Aquesta nova edició del Festival Internacional de Màgia oferirà als espectadors la possibilitat de veure una selecció dels millors mags actuals, a partir del divendres 6 de febrer i fins al diumenge 1 de març.

La primera de les actuacions tindrà lloc aquest proper divendres 6 de febrer, a les 18 hores, al Teatre Zorrilla, a càrrec del mag revelació d’aquest moment, Antonio Díaz, més conegut com el Mago Pop. El dissabte 7 de febrer, a les 21 hores, al Teatre Blas Infante, els espectadors podran gaudir amb l’actuació d’un mag universal que ha fet història: Juan Tamariz. El diumenge 15 de febrer, a les 18 hores, al Teatre Blas Infante, arribarà el torn per al mag Sergi Buka.

La Gala Internacional de Màgia comptarà, en aquesta quinzena edició del Festival, amb les actuacions de mags de Panamà, Veneçuela, França, Madrid, Castelló i Barcelona. El Teatre Zorrilla serà l’escenari d’aquesta Gala Internacional els dies 20, 21 i 22 de febrer. El Premi Li-Chang que s’atorga al mag que obtingui el reconeixement més gran per part del públic assistent es lliurarà durant la gala del dia 22 de febrer, a la sessió de tarda.

Un any més, el Festival inclou una Gala Solidària de Màgia. La cita serà el diumenge 1 de març, a les 18 hores, al Teatre Blas Infante. L’objectiu d’aquesta actuació de caire solidari és recollir fons per al Projecte SOLIDARIMÀGIA ’15.

Cal destacar que les entrades per als espectacles del Mago Pop i de Juan Tamariz ja estan exhaurides i que la venda de les entrades per a la Gala Internacional de Màgia va a molt bon ritme.

Menció honorífica a Juan Tamariz

En el transcurs de la roda de premsa de presentació d’aquesta nova edició del Festival, l’alcalde de Badalona ha explicat que el mag Juan Tamariz ha estat la persona escollida per rebre la menció honorífica que cada any concedeix l’organització a alguna persona vinculada al món de la màgia i l’espectacle.

Juan Tamariz, que no ha pogut assistir avui a la roda de premsa celebrada al Teatre Zorrilla, ha fet arribar un vídeo que els assistents a la presentació del Festival han pogut veure i en el qual ha agraït la menció rebuda.

En ocasions anteriors, la menció l’han rebuda els propietaris dels establiments Màgicus i El Rei de la Màgia; els mags Joan Nieto “Gargot”, Xevi i Màgic Andreu o la Capsa de Magia Borràs. La menció honorífica de 2014 va ser per a Ediciones Marré, una editorial dedicada des de fa cinc dècades a la publicació de revistes i llibres, en català i castellà, sobre el món de la màgia.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el festival “hagi arribat a la seva quinzena edició amb un èxit total, amb bons resultats sobre la taula i oferint un espectacle de categoria i de nivell internacional”. “Si preguntéssim a persones de l’àmbit de la cultura quins són els festivals que donen presència i projecció a Badalona una de les principals referències seria sens dubte el festival Li Chang”, ha afirmat l’alcalde. D’altra banda, Garcia Albiol ha destacat també en el fet que el festival acosta la màgia a diferents punts de la ciutat. “Portem la màgia a les biblioteques, a Can Ruti, a diferents indrets. Treiem la màgia i els artistes i els fem sortir a la ciutat”, ha assenyalat.

Altres activitats

L’extensa programació del Festival es completa amb tota una sèrie d’activitats relacionades amb el món de la màgia. Totes les biblioteques de la ciutat es convertiran en escenari d’espectacles de màgia durant aquest mes de febrer. També s’han programat diversos tallers d’introducció a la màgia per a joves i adults que es faran en algunes biblioteques i al Centre Cultural L’Escorxador Nau-3.

Un altre equipament municipal, l’Espai Betúlia, acollirà també algunes activitats destacades. El dijous 12 de febrer, a les 19 hores, el crític Jordi Jané i el mag badaloní Enric Magoo faran una conferència sobre Li-Chang, el mag badaloní que dóna nom a aquest festival. D’altra banda, el dimecres 18 de febrer, a les 19 hores, es presentarà el llibre 100 jocs de mans del mag Gerard.

L’oferta d’activitats es completa amb espectacles, conferències, sopars, tertúlies i tallers que es faran en diferents espais de la ciutat com restaurants, llibreries i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, entre altres.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala