Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 22/1/2015

L'exposició "Més a prop: Coneixement, compromís, cooperació", al Museu Torre Balldovina
- La mostra sobre el projecte de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament espodrà visitar fins el 28 de febrer

ElSanta Coloma acull, del 29 de gener fins el 28 de febrer, l’exposició “Més a prop: Coneixement, compromís, cooperació" un projecte de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet acull, del 29 de gener fins el 28 de febrer de 2015, l’exposició “Més a prop: Coneixement, compromís, cooperació" que és un projecte de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i ha estat planificada, organitzada i elaborada de forma coordinada i conjunta per més de trenta ONG de cooperació al desenvolupament, drets humans i pau, universitats, institucions i administracions públiques catalanes.

Aquesta mostra itinerant, es complementa amb una exposició de producció pròpia que rep el nom de “SANTA COLOMA, CIUTAT COMPROMESA” i que té el suport de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona.

“MÉS A PROP: CONEIXEMENT, COMPROMÍS, COOPERACIÓ” reflexiona sobre les causes i els efectes de la pobresa, a partir de quatre drets humans bàsics com són l’accés a l’aigua, l’alimentació, la salut i l’educació. L’exposició forma part d’una campanya més àmplia que analitza la situació dels drets humans en diversos països del món i mostra la tasca que institucions i entitats de cooperació al desenvolupament realitzen perquè totes les persones, visquin on visquin, puguin tenir una vida digna.

“SANTA COLOMA, CIUTAT COMPROMESA” presenta el treball a Santa Coloma de Gramenet en cooperació internacional, cultura de pau, solidaritat i defensa dels drets humans. Un treball local en pro d’un món més just i que comparteix el que s’està fent des de la cooperació catalana per fomentar un desenvolupament sostenible tan del Nord com del Sud.

“SANTA COLOMA, CIUTAT COMPROMESA” proposa un recorregut on es dóna a conèixer a les associacions i els grups que formen l’actual teixit associatiu de la ciutat, un mapa on s’assenyala les principals connexions de Santa Coloma de Gramenet amb la resta del món i, finalment, vuit àmbits que defineixen les principals accions de l’Ajuntament en aquest tema. En concret, els àmbits que es destaquen són: Fons Documental de Solidaritat i Cooperació; Espai per la Pau; Suport al teixit associatiu; Cultura de pau; Accions per sensibilitzar; Xarxes de ciutats; Cooperació municipal; Consell de Solidaritat i Cooperació.

Ambdues exposicions es complementen amb visites pedagògiques, adreçades especialment a escoles i instituts, i un programa d’activitats paral•leles de sensibilització, entre les quals destaquen: una mostra de cinema documental produït per les ONG participants, presentacions dramatitzades dels continguts a càrrec del grup de teatre social De Butxaca, propostes artístiques, i sessions de contes infantils.

La mostra de documentals ofereix dues propostes diferenciades. La primera consisteix en la projecció de documentals a la Sala d’Actes, obertes al públic en format cinefòrum dinamitzat per les ONG que han participat en l’elaboració del documental. La segona proposta es presenta a la mateixa sala d’exposició amb la projecció permanent d’un muntatge de diversos curts.

L’exposició incorpora la instal·lació exterior del fotògraf Sergi Bernal RECORDAR DESPRÉS DE L’OBLIT: BUCHENWALD als Jardins del Museu Torre Balldovina. Aquest treball presenta l’experiència de la visita d’estudiants colomencs als memorials camps de concentració nazi. En concret, les imatges són del Projecte Buchenwald 2014.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala