Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 12/1/2015

Una badalonina guanyadora del Premi Vida Activa per a persones grans, organitzats pel Club Ara de “la Caixa”
- Felisa Lecina, de 82 anys, ha aconseguit el primer premi gràcies al seu relat sobre la seva vida com a mestre

La badalonina de 82 anys, Felisa Lecina, ha guanyat el PLa badalonina de 82 anys, Felisa Lecina, ha guanyat el Premi Vida Activa per a persones grans, organitzat pel Club Ara de “la Caixa”. Foto: La Caixa remi Vida Activa per a persones grans, organitzat pel Club Ara de “la Caixa”. L’objectiu del certamen és donar a conèixer el testimoni de persones grans que, amb actitud positiva, aporten un valor especial tant a elles mateixes com a la societat. D’aquesta manera, ”la Caixa” i la seva Obra Social volen reconèixer ciutadans anònims que, a través de la seva experiència en l’àmbit quotidià, serveixen d’estímul per a la resta de persones grans.

El jurat ha designat cinc guanyadors i 15 finalistes. Un dels guanyadors és Felisa Lecina, de 82 anys, resident a Badalona. Entre els finalistes, tres també són de Barcelona: Jaime Figueras de 80 anys, Montserrat Ribas de 85 anys i Pilar Porcar de 81 anys

Durant el mes d’octubre s’ha portat a terme una votació popular a través del web del premi, amb més de 101.900 votacions. A través d’una gran difusió a les xarxes socials, principalment Facebook, les persones grans han pogut compartir el seu testimoni amb familiars i amics. D’entre tots els participants, s’han seleccionat vint finalistes.

El Club Ara és un programa de productes, serveis i avantatges financers, d’oci, salut, formació i cultura dissenyat per ”la Caixa” i la seva Obra Social per a les persones grans clients de l’entitat. Actualment, 2,4 milions dels seus clients tenen més de 65 anys, i això representa que el 30 % de les persones grans que viuen a Espanya són clients de ”la Caixa”.

Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank i president del jurat; David Alandete, director adjunt del diari El País; Javier García de la Vega, editor de Noticias 1 d’Antena 3 i president de l’Asociación de Periodistas de Información Económica (APIE); Mayte Sancho, directora científica de la Fundación Matia Instituto Gerontológico; Toni Bruel, coordinador general de la Creu Roja Espanyola, i els membres del Club Ara Francisco Brufau i Maria Rosario Marín han exercit com a jurat del segon Premi Vida Activa, organitzat per ”la Caixa” en el

marc del Club Ara. Després de la deliberació, han presidit també la cerimònia de lliurament de premis, a la qual han assistit els vint finalistes del certamen, procedents de tot Espanya.

El jurat els ha presentat com a exemples de persones actives, participatives i compromeses amb el seu entorn. Els guardonats han rebut com a premi una tauleta perquè puguin desenvolupar els seus projectes.

A més del jurat, tothom qui va voler va poder conèixer i puntuar els testimonis a través del web del Premi Vida Activa durant el mes d’octubre. Una valoració popular que el jurat ha tingut en compte i que ha assolit gairebé els 102.000 vots. Encara es poden llegir tots els relats a http://www.premiovidaactiva.com/cat/.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala