Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adri de Bess - 18/12/2014

El tradicional Festival de Fanals Xinesos obre les portes al Frum
- Es tracta d'una espectacular mostra de ms de 500 figures gegants de seda, amb llum per dins, que representen elements folklrics

Coincidint amb l'inici del període de Nadal, aquesta tarda s'ha inaugurat al Parc Fòrum el Festival de Fanals Xinesos, una espectacular mostra de més de 500 figures gegants de seda, il·luminades per dins com un fanal, que representen símbols i motius típics de la cultura mil·lenària xinesa. L'acte ha comptat amb la participació de la tinent alcalde de Barcelona, Sònia Recasens; el cònsol general de la Xina a Barcelona, Qu Shengwu; la secretària general de Casa Àsia, Montserrat Riba; el director de l'Institut Confuci de Barcelona, Chang Shiru, i la gerent de projectes d'inversió d’Invest in Catalonia -l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya-, Dolors Paniagua, entre altres personalitats i autoritats locals.

El Festival de Fanals Xinesos és un itinerari fantàstic, de 9.000 metres quadrats de llums i colors, que es visita a la nit (de dimarts a diumenge) i al qual poden assistir turistes i ciutadans locals de totes les edats. Els fanals són grans estructures metàl·liques i de bombetes LED d'estalvi d'energia, cobertes amb seda xinesa natural multicolor a l'exterior. Mesuren entre 1 i 6 metres d'alt, per 1 i 25 metres de llarg, i pesen entre 5 kg i 1 tona.

Totes les figures tenen un disseny original i estan fetes a mà per una vintena d'artistes xinesos procedents de Zi Gong (província de Sichuan, Xina) amb la tècnica de la seda. La seda, que és especial (aïllant) per a fanals, es teixeix, es talla, s'enganxa a l'estructura i es pinta.

El tradicional Festival de Fanals Xinesos obre les portes al Fòrum. Foto: Berta Bachs UsartEl tradicional Festival de Fanals Xinesos obre les portes al Fòrum. Foto: Berta Bachs Usart

A partir del 26 de desembre, de dijous a dissabte, el Festival inclourà un taller artesanal de fanals, amb el qual el públic podrà aprendre de la mà de dos artistes xinesos el mètode tradicional de creació de fanals.

L’exposició ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’estratègia compartida d’atracció d’inversió estrangera i impuls a les relacions econòmiques amb mercats estratègics com la Xina. En concret, el consistori ha acompanyat l’empresa xinesa en la recerca de localitzacions i ha facilitat les negociacions amb B:SM, empresa municipal que gestiona els espais de la zona fòrum i amb la qual la companyia asiàtica ha contractat el lloguer de l’espai i altres serveis.

Àrees temàtiques

El recorregut del Festival es divideix en set grans àrees temàtiques: la Tradicional Ciutat Xina; la Zona del Te; la Gran Muralla; el Jardí d'Aigua Xinès; les Quatre Estacions; el Parc de Pandes i el Zodíac Xinès.

A més, el Festival ret homenatge a l'art local amb un espai dedicat a Antoni Gaudí, Joan Miró i Pablo Picasso, a través d'una trentena de fanals que reinterpreten algunes de les obres més populars i conegudes dels tres artistes i dels seus corrents. Entre d'altres, pot apreciar-se la reproducció de la Sagrada Família, el Parc Güell o la Dona i Ocell, a més de figures d’acròbates i altres abstractes.

Festival tradicional

Els espectacles de fanals tenen una llarga tradició a la Xina, on el Festival de Fanals és precisament una de les seves grans festes, que se celebra al moment de la culminació de l'Any Nou Xinès (el 18 de febrer de 2015, segons el calendari lunar) i al Festival de la Lluna (mitjans d'agost, també segons el calendari lunar). L'activitat principal d'aquesta festa és encendre i contemplar els fanals i la seva celebració es remunta al segle I.

El Festival, que és itinerant, ha obert les seves portes avui i romandrà obert al públic de 6 de la tarda a 12 de la nit, de dimarts a diumenge, fins mitjan de març. Anteriorment, s'ha organitzat als Estats Units, a Los Angeles, Dallas i Seattle, i al Regne Unit, a Blackpool.

Les entrades es poden adquirir a les taquilles del Parc del Fòrum o bé a través del web www.festivaldefaroleschinos.com i tenen un preu que oscil·la entre els 8 i els 18 euros.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala