Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 28 de Març de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 17/12/2014

S'aprova provisionalment la Modificació del Pla General Metropolità per a la regulació dels habitatges d'ús turístic
- En el ple de desembre que s'ha celebrat aquest matí

S'aprova provisionalment la Modificació del Pla General Metropolità per a la regulació dels habitatges d'ús turístic. Foto: Comunicació BDNEl Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat provisionalment en la sessió ordinària celebrada el dimarts 16 de desembre la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la regulació dels habitatges d’ús turístic a Badalona, una vegada resoltes les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública obert després de l’aprovació amb caràcter inicial del proppassat mes de setembre.

Aquesta aprovació provisional incorpora una al·legació del Grup Municipal de CiU en el sentit d’ampliar la prohibició de pisos turístics a tota la façana marítima de Badalona.

L’acord inicial fixava dues zones específiques, de manera que s’impedia la presència d’habitatges turístics a la façana marítima corresponent als barris del Progrés, Gorg i la Mora (zona A), i a la resta de la ciutat (zona B) es limitava aquest ús turístic als casos en què es tracti d’edificis sencers.

En aquesta proposta final la zona A queda ampliada amb l’àrea situada entre l’avinguda Sant Ignasi de Loiola i el carrer de Murillo (eix sud-nord) i el carrer de la Creu, carrer de Francesc Layret, carrer de Sant Bru, carrer de Pomar de Baix, carretera de Mataró i carrer d’Eduard Maristany i Rambla-Santa Madrona-Passeig Marítim (eix muntanya-mar).

L’objectiu de tot aquest procés és establir una regulació que racionalitzi la implantació d’aquesta mena d’habitatges per tal d’evitar incidències negatives en la qualitat de vida dels ciutadans i preservar la convivència entre els ciutadans residents i els estrangers de pas temporal per la ciutat.

La conveniència d’aquesta regulació ve justificada per l’absència en les normes urbanístiques del Pla General Metropolità vigent d’una definició i reglamentació en relació a aquesta tipologia d’habitatge, que no es pot regir per les determinacions de l’habitatge comú, ni tampoc per les de l’ús residencial, que es destina a residencies comunitàries i totes les variants del ram de l’hostaleria.

El dictamen s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals.

També s'han aprovat les mocions per la construcció definitiva de l'escola Montigalà i de l’institut Ventura Gassol, en suport del barri de Sant Crist i de la construcció de les calçades laterals de l'autopista C-31, per a la revisió del projecte dels laterals de l’autopista C-31, per a l’adaptació d’equipaments esportius amb desfibril·ladors, de felicitació al municipi de Badalona pel 9N i d’autoinculpació en les conseqüències jurídiques, de suport a l'Hospital Municipal i als Serveis Assistencials de BSA, Badalona Serveis Assistencials i per a l’adopció de mesures per lluitar contra la pobresa energètica.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala