Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 24 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 16/12/2014

L’Ajuntament ha instal·lat des de l’inici d’aquest mandat més de 250 planxes metàl·liques en pisos buits per evitar la seva ocupació il·legal
- En aquests tres anys s’ha aconseguit desocupar més de 400 habitatges conflictius

L’Ajuntament de Badalona ha instal·lat en els últims tres aL’Ajuntament ha instal·lat des de l’inici d’aquest mandat més de 250 planxes metàl·liques en pisos buits per evitar la seva ocupació il·legalnys més de 250 planxes en pisos buits per evitar que fossin ocupats il·legalment. En aquest mateix període de temps també s’han aconseguit desocupar més de 400 habitatges, alguns dels quals posteriorment s’han destinat a lloguer social. Aquestes dades es desprenen d’un treball conjunt elaborat per l’Ajuntament de Badalona amb les assessories jurídiques que gestionen els habitatges de les entitats financeres que col·laboren amb l’Ajuntament. La desocupació ha tingut lloc en un bon nombre de casos gràcies a la ràpida intervenció de la Guàrdia Urbana, sovint alertada per veïns dels immobles afectats, en el moment de produir-se o a les hores immediatament posteriors.

Després de la primera actuació d’urgència de l’Ajuntament de Badalona col·locant aquestes 250 planxes metàl·liques en pisos buits, posteriorment una part d’aquests habitatges s’han destinat a lloguer social, per tal de donar resposta a situacions de persones amb necessitat d’habitatge assequible. En altres casos, les entitats financeres han substituït aquests planxes metàl·liques per portes especials per evitar una posterior ocupació.

L’Ajuntament de Badalona ha pogut constatar que en els darrers tres anys hi ha hagut una disminució de les ocupacions il·legals d’immobles a la ciutat. Concretament, des de 2011 s’ha passat de registrar una mitjana de 8 a 10 intents diaris d’ocupacions il·legals a només 3 a la setmana. Segons les dades amb les que compta l’Ajuntament, en la majoria de casos els qui intentaven ocupar il·legalment els habitatges eren persones de nacionalitat romanesa o marroquina.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “s’han detectat organitzacions mafioses que es dediquen a ocupar il·legalment els pisos i llogar-los posteriorment a tercers amb contractes falsos”. Garcia Albiol ha lamentat que la legislació actual “sigui la més favorable de la UE a la protecció dels ocupes, un fet que provoca el desemparament dels propietaris”. L’alcalde ha destacat que l’èxit de les xifres a Badalona es deu al fet que la lluita contra les ocupacions il·legals d’habitatges ha estat una prioritat de l’Ajuntament en els darrers anys. “Les ocupacions il·legals de pisos per part de persones conflictives eren una de les xacres que teníem a Badalona i causaven perjudicis molt importants als veïns”. “La col·locació de 250 planxes metàl·liques, i els contactes amb les entitats bancàries per posar les planxes a les portes d’habitatges en risc i promoure el lloguer social a la ciutat demostren quin ha de ser el camí per acabar amb aquesta greu problemàtica”, ha afegit.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala