Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 14/12/2014

Guanyem Badalona, la nova candidatura municipal per la ruptura democràtica
- És el nom de la candidatura per a les eleccions municipals, impulsat per la plataforma Crida per Badalona

LGuanyem Badalona, la nova candidatura municipal per la ruptura democràticaa plataforma Crida per Badalona, constituïda el passat mes d’octubre amb l’objectiu d’impulsar una alternativa rupturista a la ciutat, ha escollit aquest dissabte, 13 de desembre, el nom de la seva candidatura per a concórrer a les eleccions municipals. El nom escollit és Guanyem Badalona.

El nom de la candidatura s’ha votat de forma democràtica a través d’internet. Les dues opcions que se sotmetien a votació (mantenir el nom de Crida per Badalona o Guanyem Badalona) es van consensuar a la primera assemblea de la plataforma, celebrada el 29 de novembre. Finalment, el nom de Guanyem Badalona ha estat l’escollit amb el 54,5% dels vots, enfront del 45,5% de Crida per Badalona. En total, han participat 131 persones en la votació, d’entre els 277 adherits al manifest inicial de la Crida per Badalona. Els resultats s’han anunciat aquest 13 de desembre durant la coordinadora de la plataforma.

Després de la coordinadora de dissabte, Guanyem Badalona celebrarà de nou una assemblea el proper 10 de gener, on ja votarà el document de bases del seu programa electoral. En la coordinadora, també s’ha consensuat que, fins el 10 de gener, funcionaran les següents comissions de treball: programa electoral (que també aprovarà el codi ètic de Guanyem Badalona), confluència (per buscar espais de trobada amb d’altres moviments socials i projectes polítics alternatius de la ciutat), organització (que inclourà funcions d’extensió territorial als barris, finançament i participació interna) i comunicació.

Guanyem Badalona, una candidatura per la ruptura democràtica a la ciutat

La Crida per Badalona (ara Guanyem Badalona) va néixer el passat mes d’octubre a partir d’un grup promotor que va elaborar el manifest constituent del projecte, que a hores d’ara ja han subscrit 277 persones. Entre elles, figuren moltes persones procedents de diferents moviments socials o diferents tradicions polítiques d’esquerres, o sense filiació prèvia. També han donat el seu suport al projecte personalitats com l’actor Lluís Marco, l’escriptor Julià de Jódar, i la ex regidora d’ICV Muntsa Niso.

En el manifest constituent, es fixa un decàleg de prioritats com la creació de treball digne a la ciutat, la lluita contra la corrupció, aturar els desnonaments, la municipalització dels serveis públics, la democràcia participativa i l’absoluta transparència de l’administració local, el respecte a la llibertat d’expressió i la no criminalització de la protesta, el canvi del model energètic i urbanístic acabant amb les pràctiques especulatives, construir la República Catalana al servei de les classes populars de Badalona, promoure la igualtat de drets entre dones i homes, fomentar la convivència i la interculturalitat, o la defensa dels drets de la joventut, entre d’altres qüestions.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala