Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 3/6/2010

La Festa del Comerç Just, aquest dissabte 5 de juny
- Serà a la Plaça de la Vila

La Fira del Comerç Just aquest dissabte a la Plaça de la Vila. Foto: Ajuntament de BadalonaBadalona celebra la Festa del Comerç Just amb la participació de les entitats de la Comissió de Comerç Just del Consell de Solidaritat i Cooperació: Setem, Intermón Oxfam, Fundació Ateneu Sant Roc, Conosud i el Casal d’Amistat amb Cuba de Badalona.

Segons el regidor de Ciutadania i Convivència el fet diferencial de la Festa del Comerç Just de Badalona de la que es celebren a la resta de les poblacions catalanes és que Badalona “marca la diferència perquè a més de les entitats tradicional de la Mesa de Comerç Just aquest any s’hi sumen les cooperatives de consum responsable, de consum de proximitat i de consum ecològic que són de la ciutat”.

A més, aquest any, per primer cop, coincidint amb el desè aniversari, la Festa comptarà amb la presència d’altres entitats relacionades amb el comerç just, el consum responsable i les finances ètiques. Algunes d’elles amb presència permanent a Badalona i d’altres d’àmbit català que han estat convidades a participar.

Aquestes són les entitats convidades:

- Cooperativa Naps i Cols

- Cooperativa El Garrofer

- Cooperativa Cal Fideuer - La Sargantana

Finances ètiques:

- Oikocredit

- FIARE, Banca Ètica

Altres comerç just:

- Alternativa 3

- IDEAS, Comercio Justo

- Mercasol

Els criteris del comerç just són potenciar una forma alternativa de comerç que assoleixi unes relacions comercials més equitatives entre els països enriquits del nord i els països empobrits del sud, així com tenir en compte valors ètics i mediambientals, enfront de criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional. En el cas de la banca ètica, el què pretén és oferir una fórmula financera i d’estalvi transparent i d’acord amb el valors socials i de justícia.

Per la seva banda les cooperatives de consum de la ciutat ofereixen la possibilitat de consumir productes de diari de producció ecològica o de proximitat.

Aquest és el calendari previst i les activitats programades:

 

A les 18. 30 hores, a la planta baixa de la plaça de la Vila

Projecció de la pel·lícula Lo último en moda

A les 19 hores,

Degustació i col·loqui a càrrec d’Albert Sales - Setem

 

Dissabte 5 de juny

A les 10 hores, a la plaça de la Vila

Inici de la Festa, paradetes i jocs infantils durant tot el dia

A les 11 hores

Batucada a càrrec de Pugui – Pugui

A les 12 hores

Lectura del Pregó a càrrec d’Emili Ferrando

A les 17 hores

Cercavila dels gegants de les escoles: Ventos Mir, Jungfrau i Progrés

A les 18 hores

Espectacle de malabars solidaris a càrrec de Los Villalba

A les 19 hores

Xocolatada de comerç just a càrrec de l’Ateneu Sant Roc.

 

Durant tota la Festa es podrà degustar gratuïtament cafè i productes de comerç just.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala