Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 06 d'Abril de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 11/12/2014

El PSC planteja propostes per lluitar contra la pobresa energètica
- Com declarar la llum, l’aigua, el gas, el butà i el propà com un dret social bàsic

Declarar la llum, l’aigua, el gas, el butà i el propà com un dret social bàsic; la creació d’una tarifa social en funció dels ingressos o la treva hivernal que aturi els talls d’energia a les famílies en situació de vulnerabilitat, són algunes de les propostes que conté la moció que el Grup Municipal Socialista ha presentat al Ple municipal per tal d’implicar a l’Ajuntament i a tots els grups polítics en la lluita contra la pobresa energètica.

Mentre que Endesa, Gas Natural Fenosa i Agbar obtenen milions de beneficis (2.771, 1.657 i 432,9 milions respectivament l'any 2011), la Taula del Tercer Sector de Catalunya ha alertat que el 10,9% de les llars catalanes no poden mantenir l’habitatge a una temperatura adequada, i al voltant d’unes 320.000 famílies, tenen problemes per pagar les factures de llum o gas.

És una situació terrible que demana mesures urgents que vagin més enllà del Decret Llei aprovat pel govern de la Generalitat que, incomprensiblement i actuant en benefici de les companyies i no de les persones, ha suspès el Tribunal Constitucional a petició del govern del PP.

En paraules de Jordi Serra, candidat socialista a l’alcaldia i president del grup municipal socialista, “la pobresa energètica és una realitat que està afectant a molta més gent de la que pensem. A Badalona hi han nens que l’única escalfor que sentiran al llarg del dia és la de la calefacció de l’escola. Nens i famílies que no podem fer font al desmesurat preus de l’energia.”

“En una ciutat on, i segons dades del propi ajuntament, hi ha més de 10.000 persones que sobreviuen sense cap ingrés econòmic, no podem tancar els ulls al problema de la pobresa energètica, és per això que hem presentat la moció.“

“Es tracta també d’un recordatori i una crida al govern municipal. No es poden gastar 12 milions d’euros en una piscina olímpica, o més d’un milió d’euros en obres innecessàries com la del pàrquing als terrenys de l’escola Montigalà, o absolutament contestada com les de la plaça a Noca Lloreda, quan hi han famílies a la ciutat que tenen que elegir entre posar un plat a taula o pagar la llum. Es tracta de prioritats i per nosaltres la prioritat sempre seran les persones.”

Text: PSC Badalona

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala