Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 2/6/2010

Badalona celebra aquest diumenge la Festa del Mar
- Enguany es centra en la biodiversitat del sistema marí

L’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona organitza aquest diumenge, 6 de juny, una nova edició de La Festa del Mar, una festa popular adreçada a tots els veïns i veïnes de Badalona i a totes les persones interessades en el litoral i sensibles als temes ambientals.

Segons la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Mercè Rius, “La Festa d’enguany s’enfoca com a mostra d’entitats i tallers educatius sobre la biodiversitat del medi marí, coincidint amb la celebració de l’Any Internacional de la Biodiversitat, en el qual volem posar l’accent en la necessitat de preservar els ecosistemes marins mediterranis”.

La Festa del Mar, aquest diumenge 6 de juny a BadalonaL’objectiu d’aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració activa de més de vint entitats, és afavorir el contacte de la gent amb aquest ecosistema donant a conèixer alguns aspectes del seu funcionament i potenciant les activitats lúdiques i esportives que s’hi poden realitzar.

Entre les activitats previstes, al llarg del matí es convidarà a tothom a crear un mar virtual on a cada hora augmenti la biodiversitat d’espècies marines que cada participant anirà confeccionant en el marc del joc de la biodiversitat.

A partir de les 10 del matí es realitzaran a la platja dels Pescadors dues tirades de l’art, una modalitat de pesca que ja no es fa servir i que consisteix en tirar una xarxa des de la platja i anar-la recollint des de la mateixa sorra i amb la força de les persones, sense la participació de cap tipus de maquinària. A partir de les 10.30 hores començaran les activitats a la Rambla, davant de l’Escola del Mar: maquillatge marí, reconeixement i manipulació de peix fresc, el joc de la medusa, construcció i volada d’estels en forma de calamar, el taller de corderia, un submarí a l’Escola del Mar, el joc de la biodiversitat, taller de pesca responsable i de titelles marines, socorrista per un dia, gestió de la platja, canons submarins, patins de vela, entre altres.

En aquest sentit, La Festa del Mar es consolida, any rere any, com un punt de trobada de persones i entitats vinculades amb el mar, com els pescadors, els centres de recerca i salvaguarda del litoral, les entitats recreatives i esportives, o els centres educatius.

La regidora de Medi Ambient i Mobilitat ha volgut agrair “la col·laboració i la participació desinteressada de totes les entitats i persones, sense les quals aquesta festa no es podria portar a terme”.

En aquest edició de La Festa del Mar hi col·labora l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Associació A Tot Drap de Sant Pol de Mar, l’Associació El Mamelló de Pineda de Mar, l’Associació d’Armadors d’Arts Menors de Catalunya, l’Associació Mira Mira, el Club Natació Badalona, el Club Nàutic Bétulo, el Club Rem Badalona, la Confraria de Pescadors de Badalona, el Consorci Badalona Sud, el Consorci El Far, la Diputació de Barcelona, l’Institut de Ciències del Mar, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Marina Badalona SA, el Museu de la Pesca. Palamós, Proactiva, la Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona, Submón i Voluntaris Badalona.

 










| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala