Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 13 de Desembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 26/11/2014

El programa de subvencions a les empreses supera la previsió de contractacions
- Fins ara s’han cobert 43 llocs de treball i s’estan gestionant 17 ofertes més

Fins ara s’han cobert  43 llocs de treball i s’estan gestionant  17 ofertes més. Foto: ArxiuFa uns mesos l’Ajuntament, a través del Servei de Suport Empresarial, va posar en marxa una iniciativa pionera en el foment de l’ocupació, impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El programa consistia en subvencionar directament a empreses i autònoms de l’àrea metropolitana que contractessin persones aturades del municipi durant 6 o 12 mesos.

El termini de sol·licitud de la subvenció finalitzava el 30 de setembre, però donat l’interès que aquest programa ha despertat i per tal de que cap empresa quedi fóra, l’Ajuntament ha ampliat el termini fins al 15 de desembre.

Les empreses que van fer la sol·licitud abans de finals de setembre reben una subvenció directa durant sis mesos, per contractar durant un any. Les que s’han adherit al projecte posteriorment i fins al mes de desembre, tindran tres mesos de subvenció per un contracte de 6 mesos.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre AMB i Ajuntament és generar ocupació en el municipi, concretament es preveia la creació d’una trentena de llocs de treball, previsió que en data d’avui ja s’ha superat.

En total són 41 les empreses que actualment participen en el programa, participació que s’ha traduït en 43 llocs de treball que ja s’han cobert i 17 ofertes més que s’estan gestionant. Les contractacions responen a diferents perfils (des d’estudis bàsics fins a universitaris) i s’han fet en diversos sectors (serveis, comerç, petita empresa).

Els llocs de treball generats fins ara superen la previsió inicial que era d’una trentena. Per tant, aquesta iniciativa mostra els bons resultats del treball conjunt entre administracions i teixit empresarial per estimular la inserció laboral de persones aturades.

A més de crear llocs de treball, el projecte té l’objectiu d’acompanyar les persones contractades a través d’un itinerari professional que inclou accions de formació en gestió mediambiental i orientació, per tal de fomentar la reinserció laboral i millorar la seva ocupabilitat.

La dotació pressupostària d’aquest programa és de 302.850,90 €. L’import de la subvenció dependrà de la jornada efectiva de treball, que haurà de ser igual o superior al 50% de l’establerta al conveni col·lectiu del sector i, en qualsevol cas, no podrà superar els 1.300 € mensuals.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala