Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 1/6/2010

En marxa les primeres obres amb càrrec al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilidad Local
- Es tracta de 25 projectes que permetran l’ocupació laboral de gairebé 500 persones

El futur Hospital Municipal. Foto: Ajuntament de BadalonaAquest mes de maig s’han iniciat les obres de la major part dels 25 projectes que enguany es desenvoluparan a Badalona amb càrrec al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per un import de 18.622.918,42 euros. El desenvolupament d’aquests 25 projectes suposarà l’ocupació laboral de 488 persones, 250 de les quals formen part de les plantilles de les empreses adjudicatàries i les 238 restants es beneficiaran d’una nova contractació.

En total, la subvenció corresponent a l’Ajuntament de Badalona a càrrec del FEOSL és de 23.278.649 euros, dels quals la part que es destinarà a despesa corrent és de 4.665.060 euros, el 20 % del total.

Projectes en marxa

Algunes de les obres que ja han començat permetran completar alguns projectes iniciats l’any passat a càrrec del FEIL 2009, com l’adequació museística del conjunt monumental romà de Badalona. Les obres que s’estan fent actualment tenen com a objectiu aconseguir l’adaptació de l’excavació arqueològica realitzada al conjunt monumental Baetulo com a nou laboratori d’arqueologia i com a recinte museístic amb la creació de nous accessos i serveis, i la millora de les instal·lacions de seguretat, d’acondicionament ambiental i expositives. Aquestes obres tenen una durada prevista de 8 mesos i un pressupost de 2.000.000 d’euros.

Un altre projecte iniciat amb el FEIL 2009 que ara es podrà completar és la millora de l’accessibilitat al Teatre El Principal amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Si durant l’any passat les obres fetes han suposat una millora notable de les instal·lacions d’aquest teatre municipal i han servit per modernitzar-lo i fer-lo més polivalent, enguany les obres serviran per rehabilitar les façanes d’aquest teatre municipal i eliminar les instal·lacions aèries. El termini d’execució de les obres és de 8 mesos i el seu pressupost és de 549.466,53 euros.

El futur Mercat Maignon. Foto: Ajuntament de BadalonaUna altra de les actuacions importants que ja s’ha iniciat té per objecte la recuperació patrimonial de l’antiga fàbrica CACI com a futura seu del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. Aquest projecte preveu la consolidació de l’edifici i de la seva estructura mitjançant la substitució de la coberta, la rehabilitació de les façanes, la construcció de dos nuclis de comunicació verticals i de serveis, la restauració i consolidació de forjats, la dotació d’escomeses de subministres –aigua, gas, electricitat i comunicacions- i el tancament del recinte i urbanització de la parcel·la. El termini previst d’execució de les obres és de 8 mesos i el pressupost és de 3.408.246,92 euros.

També han començat les obres per adequar l’espai on s’instal·larà la carpa que de manera provisional acollirà el Mercat Maignon, a la plaça de les Puntaires. Aquest projecte preveu el sanejament del subsòl, el condicionament del solar i la posterior construcció de la carpa provisional equipada com a mercat. També inclou el trasllat de les parades de l’actual Mercat Maignon. Es tracta de l’actuació preliminar de la rehabilitació d’aquest equipament catalogat com a patrimoni històric. La previsió és que aquest projecte s’executi en un període de 6 mesos. El pressupost és d’1.882.418,58 euros.

Un altre dels projectes que s’ha iniciat aquest mes és l’adequació de l’edifici situat al carrer de Sant Anastasi per a les noves consultes externes de l’Hospital Municipal de Badalona. Les obres serviran per rehabilitar la façana existent i adaptar les instal·lacions per a ús sanitari. Aquest equipament està previst que sigui la seu de les consultes externes dels serveis d’oftalmologia, otorrinolaringologia i endocrinologia. Les obres tenen una durada prevista de 8 mesos i un pressupost de 2.271.491,80 euros.

Els fons procedents del FEOSL també serviran per portar a terme arranjament interiors i d’instal·lacions a 11 casals de persones grans de la ciutat, l’adequació d’un nou local per al Casal del barri de Morera i la reparació del local del GAM. Aquestes actuacions tenen un termini previst de 6 mesos i un pressupost de 1.177.597,48 euros.

El futur Museu del Còmic. Foto: Ajuntament de BadalonaTambé han començat recentment les obres de construcció del bicipark i l’skatepark de Badalona. Aquestes actuacions suposaran la rehabilitació d’una pestanya de terreny fins al moment inutilitzada al polígon de Les Guixeres i la transformació d’una superfície de 5.000 m2 en un nou equipament esportiu per a la ciutat i pels més joves. L’objectiu és aconseguir una de les millors pistes d’Europa en aquestes dues disciplines. La durada prevista d’aquestes obres és de 4 mesos amb un pressupost de 277.024,41 euros.

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat de l’any 2010 dóna continuïtat al Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), el qual a Badalona va suposar l’any passat el desenvolupament de 53 projectes amb una inversió de 38 milions d’euros i l’ocupació laboral de 1.084 persones. La inversió de l’any passat va servir per desenvolupar un ampli ventall de projectes que van comportar la reurbanització de carrers i places, la reforma de poliesportius, la rehabilitació de dos teatres municipals, i la millora de les infraestructures de totes les escoles públiques de la ciutat, entre altres projectes.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala