Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 20 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 20/11/2014

García Albiol recull a Brussel·les la bandera que acredita a Badalona com a Ciutat Europea de l’Esport 2015
- Amb motiu d’aquest reconeixement, la ciutat es bolcarà en l’organització de nous esdeveniments esportius durant l’any vinent

García Albiol recull a Brussel·les la bandera que acredita a Badalona com a Ciutat Europea de l’Esport 2015. Foto: Comunicació BDN

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va recollir ahir dimecres a Brussel·les la bandera que acredita aquest municipi com a Ciutat Europea de l’Esport 2015. L’entitat European Capitals of Sport Association (ACES) ha atorgat aquesta distinció a Badalona en considerar que la ciutat és un bon exemple de municipi on l’esport és un instrument que promou la salut, la integració, l’educació i el respecte. ACES és una entitat que treballa amb la Comissió Europea mitjançant l’activitat esportiva municipal i atorga aquests premis als municipis com a reconeixement a la seva tasca en matèria esportiva.

L’acte de lliurament de la bandera que distingeix Badalona com a Ciutat Europea de l’Esport 2015 va tenir lloc ahir a l’edifici Joseph Antall del Parlament Europeu i va ser presidit per Gian Francesco Lupattelli, president d’ACES EUROPE.

El nomenament de Badalona com Ciutat Europea de l’Esport 2015 farà que durant l’any vinent, Badalona pugui acollir la celebració de nous esdeveniments esportius que serviran per ampliar i completar la ja extensa agenda d’actes esportius que aquesta ciutat organitza de manera habitual.

El patinatge, l’esgrima, el rem i l’atletisme, entre altres, seran protagonistes durant el 2015 a Badalona amb noves proves que se celebraran a la ciutat repartides al llarg dels 12 mesos. Els més petits estrenaran algunes competicions pioneres l’any que ve. Per la seva banda, la gent gran podrà participar en xerrades i tallers sobre la importància de l’esport i els hàbits saludables i també en una gran caminada popular. Aquests nous esdeveniments esportius se sumen a la completa programació habitual de la que gaudeix la ciutat. En total, durant el 2015 Badalona acollirà la celebració de prop de 100 esdeveniments esportius.

Per concedir aquesta distinció, ACES ha valorat el fet que històricament Badalona hagi estat una ciutat compromesa amb l’esport, tant de modalitats esportives consolidades com el básquet, el futbol, la natació, la vela o l’atletisme com d’esports més minoritaris, individuals i d’equip.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va destacar que “aquest guardó suposa un important reconeixement a la llarga trajectòria de Badalona de relació amb l’esport, amb fites tan importants com el fet de haver estat seu dels Jocs Olímpics del 92 o tenir el Joventut de Badalona, un dels tres únics clubs de tot Espanya que ha estat campió d’Europa, però també per la seva aposta per l’esport base i popular”. L’alcalde ha explicat que “durant l’any 2015 l’Ajuntament vol aprofitar ser Ciutat Europea de l’Esport per promoure encara mes l’esport com a hàbit de salut i de vida i aprofitar també aquest guardó per promocionar la ciutat a nivell nacional i internacional”.

A la ciutat coneguda com a “Bressol del basquetbol”, l’esport ha jugat un paper cohesionador a nivell social i ha estat bàsic per a la formació educativa i esportiva dels menors que participen en programes escolars que promouen el joc net des de la base. Amb el suport i la col·laboració de les associacions esportives i de les entitats veïnals s’organitzen una gran diversitat d’activitats que s’adrecen a diferents segments de població. Incorporar l’activitat física en la vida diària dels ciutadans i potenciar un estil de vida saludable són també objectius prioritaris de l’Ajuntament per aconseguir una millora de la salut comunitària.

Recordem que una comissió avaluadora de l’ACES va visitar Badalona el passat mes de setembre per tal de conèixer de primera mà les instal·lacions esportives i el calendari d’activitats per al 2015 proposades per la ciutat en la seva candidatura. En la seva visita la comissió va conèixer el complex esportiu de Sistrells, el camp de futbol de Pere Gol, les pistes esportives del Màgic Badalona i el Pavelló Municipal d’Esports on té la seu el Club Joventut Badalona.

 

NOVES ACTIVITATS ESPORTIVES DURANT EL 2015

SPANISH ROLLER SHOW CATALUNYA 2015

Entitat: Pietro Luca Tocco i AFANOC

Lloc: Palau Municipal d’Esports de Badona

Dates: 10 i 11 de gener

Disciplina que fusionarà el patinatge artístic sobre rodes i diferents especialitats artístiques. Els patinadors oferiran actuacions amb acrobàcies, balls i atractives interpretacions. Al costat d’aquests esportistes també hi haurà ballarins de diferents estils que mostraran les seves coreografies de hip hop, contemporani, ballet, etc. L’espectacle també tindrà un vessant solidari, a favor de l’associació AFANOC que reuneix famílies de nens afectats per càncer infantil.

TROFEU INTERNACIONAL D’ESGRIMA “SANT JORDI”

Entitat: Escola Internacional d’Esgrima Hongaresa

Lloc: Pavelló Municipal Ausiàs March

Dates: 25 i 26 d’abril

Categories: 500 – 750 participants

Competició de floret i sabre, en categoria masculina i femenina, que tradicionalment es celebra a Barcelona. Els esportistes badalonins serien els protagonistes de l’última jornada, ja que és la jornada de la competició de sabre, que és la especialitat que es practica a Badalona.

Badalona està creixent en nombre de practicants d’esgrima des de fa uns anys. Per l’Escola d’Esgrima Hongaresa, amb seu a Badalona, serà un revulsiu poder acollir el Trofeu més important d’esgrima que organitza la Federació a Catalunya.

OLIMPIADES ESPORTIVES 2015

Entitat: Ajuntament de Badalona amb Carrefour i Decathlon

Lloc: Barri Montigalà

Dates: Abril – Maig

Categories: 750 – 1.000 participants

Jornades esportives dirigides als alumnes de totes les escoles de la ciutat. En col·laboració amb el Grup de Treball de Mestres d’educació Física de les escoles de la ciutat. Complementarà les activitats del Badasport, Badatletisme i la Korfbada. Es farà una gran final que es convertirà en una festa de l’esport de les escoles de la ciutat.

CHALLENGER BADALONA 2015

Entitat: Clubs de rem de la ciutat i instituts públics i concertats

Lloc: Port de Badalona

Dates: Maig - juny

Categories: 200 – 300 participants

Competició de rem entre els instituts de secundària de la ciutat. Badalona és la seu dels millors clubs de rem de Catalunya. Amb aquesta acció es pretén ampliar el coneixement d’aquesta disciplina esportiva entre els més joves i iniciar una activitat força interessant per als instituts.

COMPETICIÓ DE TRIKIDS

Entitat: Trikids Badalona i Asociació esportiva “Jovent 79”

Lloc: Platja dels Pescadors

Dates: Juliol

Categories: 200 participants

Des de fa 2 anys, Badalona és la seu del Triatló “SERTRI”, que ha tingut un gran èxit de participació. Ara, apropem la disciplina del triatló als més petits amb una activitat pionera a la ciutat.

JOCS INFANTILS 2015

Entitat: Escoles Bressol Municipals (EBM), Fundació THAO i CLECE SA

Lloc: EBM UNI DORI i Plaça Manuel Moreno Mauricio

Dates: Maig

Categories: 500 participants

Jornades esportives destinades als més petits. És una activitat pionera a la ciutat que implicarà a la xarxa de escoles bressol públiques de la ciutat. L’objectiu es posar la llavor de la pràctica de l’esport als més petits i la iniciació en els hàbits saludables.

CURSA “SANT ESTEVE”

Entitat: Ajuntament de Badalona i Zona VIP Events

Lloc: Centre de Badalona (Pompeu Fabra, zona comercial BadaCentre, Parc Ca l’Arnús)

Dates: 26 de desembre

Categories: 1 500 – 2000 participants

Nova cursa a la nostra ciutat. Badalona s’ha convertit en els darrers anys en la capital del running de Catalunya. Milers d’aficionats a l’atletisme professional i l’amateur recorren Badalona en les més de 5 curses de referència que s’organitzen a la ciutat com la BDN Running i la Maratest 15/30.

Aquest any es completa el calendari de curses amb una cursa el 26 de desembre. Amb recorregut pels llocs més emblemàtics de la ciutat i un estil diferent i original que la diferenciarà de qualsevol altra cursa (Sortida i final a la plaça de Pompeu Fabra).

CAMINADA GENT GRAN

Entitat: Ajuntament de Badalona

Lloc: Centre Comercial Montigalà (recorregut 5 km)

Dates: Abril – Maig

Categories: 500 – 1 000 participants

Amb motiu del nomenament de Badalona com a “Ciutat Europea de l’Esport 2015” l’Ajuntament engegarà un programa de xerrades i tallers als casals de Gent Gran de la ciutat sobre la importància de l’esport i els hàbits saludables. La cloenda del programa serà una gran caminada popular, destinada als més grans, que tindrà sortida al Centre Comercial de Montigalà.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala