Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 1/6/2010

L’alcalde defensa la seva integritat davant de la ciutadania adrianenca
- Ja està disponible el video del seu discurs al ple de maig

L'alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga, durant el seu discurs d'ahir al ple de maig. Foto: MPAhir el Ple va estar regit per dos temes clau. En primer lloc, la retallada contra la crisi de Zapatero, és a dir, les darreres mesures que s’han pres des del govern central i com aquestes afectaran a l’Ajuntament de Sant Adrià i en definitiva a tots els ciutadans i ciutadanes. Tot i ser el punt número quatre de l’ordre del dia, es va parlar sobre aquesta moció en primera instància ja que la sala estava plena de gom a gom degut a una convocatòria prèvia de CCOO i UGT juntament com ICV i amb el suport d’EUiA i associacions de veïns del municipi.

Aquests grups van fer una concentració prèvia a la porta de la Casa de la Vila per tal de manifestar-se contra les mesures del paquet anti-crisi. Es va repartir un manifest en el que es va fer una crida a la mobilització en contra de la retallada als drets econòmics i socials dels treballadors i treballadores del sector públic i de la congelació de les pensions.

La moció proposada al ple demana la retirada d’aquest Pla d’austeritat ja que afecta als sectors més dèbils socialment, tot i que es va fer menció de la clàusula del govern català que no retalla tant les prestacions socials. Aquesta moció es va aprovar amb l’abstenció del PP.

La moció presentada per CiU en referència a la minimització de la imminent pujada de l’IVA del 16% al 18% no va ser aprovada, ja que els grups parlamentaris de l’equip de govern no estaven d’acord amb la manera proposada. El PP va recolzar la moció tot demanant una modificació dins de la proposta, i és que no només s’apliqués a Sant Adrià, sinó que es demanés per a totes les administracions locals.

Els punts a tractar sobre el suport a la commemoració del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, així com els canvis relatius als preus de la zona blava van ser aprovats per unanimitat. El canvi de partides de pressupost, que restarà d’infraestructures per augmentar la partida del Pla de Barris es va aprovar amb l’abstenció de CiU i del PP.

Per últim, l’altre punt fort del ple no estava en l’ordre del dia. Salvador Aragall, com a portaveu del PP de Sant Adrià, va fer menció a l’article publicat pel diari El País en el que es posava en dubte l’honradesa de l’alcalde adrianenc, Jesús María Canga. Joan Callau, regidor d’urbanisme, va respondre en primer lloc sobre els mecanismes d’adjudicacions de projectes, que es realitzen des de fa 14 anys mitjançant una comissió informativa en la que hi participen tots els partits del consistori.

Per la seva part, un alcalde emocionat va pronunciar un discurs en el que desmentia qualsevol acusació i vinculació de l’Ajuntament amb el cas Pretòria i defensava la integritat i honradesa de l’equip de govern i d’ell com a persona davant de la ciutadania adrianenca. Va senyalar que “des del principi vaig veure que la política no era cap camí de roses, em vaig adonar que es movien molts interessos” però que ha tingut “un equip de govern de total integritat”, i que “durant aquests 14 anys en els que jo he estat alcalde, aquest ajuntament ha sigut una fortalesa ètica”. Sobre el cas del tanatori, va negar qualsevol existència de tal suposada acusació, ja que és un tema que recau en el Consell Comarcal i no en l’Ajuntament.

Tanmateix, va admetre que en un moment de dificultat personal va demanar feina per la seva dona fora del municipi de Sant Adrià, i va titllar de pertorbats “als qui creia amics” i als quals es va dirigir per demanar el favor. Va senyalar la seva decepció amb aquestes persones “perquè mentre jo he estat tres dies plorant, altres estan jugant al golf”. “S’ha vulnerat el meu dret a l’honor i a la intimitat”, va senyalar l’alcalde en un moment del discurs.

Ja teniu disponible íntegre el discurs de l'alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga. En breu, el video de tot el ple de maig sencer. 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala