Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Silvia Rodríguez - Sant Adrià de Besòs - 22/11/2009

La Mina es presenta com a exemple de barri en transformació a tota Espanya
- La Jornada Premis Nacionals d’Urbanisme va presentar el Pla Especial de Transformació que va guanyar l’edició de 2006.

La Mina és sens dubte un dels barris de Sant Adrià que més ha canviat en els últims anys. El seu Pla de Reordenació i Millora, encara en procés, va guanyar l’any 2006 els Premis Nacionals d’Urbanisme, que concedeix el Ministeri d’Habitatge.

Per aquest motiu, el passat 21 de novembre es va celebrar la Jornada Premis Nacionals d’Urbanisme, on es va donar a conèixer aquest Pla Especial de Transformació i on es va presentar el llibre OPR, “Ordenar el territori. Projectar la ciutat. Rehabilitar els teixits existents. La rellevància del la planificació a través dels Premis Nacionals d’Urbanisme”, editat amb motiu dels premis dels anys 2004, 2005 i 2006. La trobada va reunir als artífex de bona part del canvi de La Mina, arquitectes, urbanistes, tècnics, i professionals de l’àmbit social.

Els encarregats de presentar la jornada, celebrada L'arquitecte Sebastià Jornet va presentar el pla Especial de Reordenació i Millorar de la Mina. Foto: Silvia Rodrígueza la Biblioteca Font de la Mina, van ser la Directora General de Sòl i Polítiques Urbanes del Ministeri de l’Habitatge, Maria Rosaria Alonso i l’alcalde de Sant Adrià i vicepresident del Consorci de La Mina, Jesús Maria Canga. Així mateix, Ramón López de Lucio, va presentar el llibre OPR, del qual és autor.

Acte seguit, l’arquitecte Sebastià Jornet, un dels caps pensants del Pla Especial de Reordenació i Millora de La Mina, va exposar els nombrosos projectes d’equipament públic i privat que han anat variant la fisonomia del barri, com ara la mateixa biblioteca, obra d’Alfons Soldevila (que també va participar a la jornada), la reordenació del barri a partir de la Rambla de La Mina, el Poliesportiu, així com les obres que han de començar en breu. “Hem apostat per una arquitectura porosa, on pugui passar l’aire, que integri un bon lloc on viure”, va ressaltar Jornet.

Darrera de les paraules de Carme Ferran, cap de l’Àrea Social del Consorci de La Mina, qui va explicar els projectes que integren la transformació del barri a nivell social, els assistents de la jornada van visitar personalment les noves infraestructures del barri.

Així, es va portar a terme la visita del Passeig de la Mina, el Poliesportiu, els habitatges protegits en construcció, els ascensors d’alguns edificis de la Mina Vella i l’església de la Mare de Deu de les Neus. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Josep Maria Vilanova, president d’AAUC.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala