Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 14/11/2014

Desmantellats tres tallers de roba il·legals a Santa Coloma de Gramenet
- Els Mossos d’Esquadra han imputat el responsable d’un dels tres locals per tenir vuit persones treballant sense contracte

Desmantellats tres tallers de roba il·legals a Santa Coloma de GramenetAgents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Santa Coloma de Gramenet han desmantellat tres tallers il·legals de roba i han imputat el responsable d’un dels locals, un home de 48 anys, de nacionalitat xinesa i veí de Santa Coloma de Gramenet, com a presumpte autor d’un delicte contra els drets dels treballadors.

El passat dia 30 d’octubre, els agents van realitzar una inspecció administrativa en un local tèxtil del carrer Pirineus de Santa Coloma de Gramenet arran d’una investigació policial contra tallers clandestins. En l’operatiu policial, els investigadors van comprovar que en el local investigat hi havia 8 persones treballant en males condicions les quals van explicar que vivien en el mateix local en habitacions de pocs metres quadrats. En aquest sentit, els agents van observar que el local no estava en condicions ni higièniques ni de seguretat perquè les persones que hi havia allà desenvolupessin amb garanties el seu treball. En aquest sentit, els agents van comprovar que a la planta baixa del local on es realitzaven els treballs tèxtils no hi havia finestres ni ventilació. A més, el responsable del local no disposava de llicència d’activitat municipal, assegurança obligatòria ni els contractes laborals dels seus treballadors.

En dues inspeccions anteriors, els agents van localitzar dos locals més situats a Santa Coloma de Gramenet on, en total, estaven treballant sis persones de nacionalitat xinesa sense les condicions de salubritat i seguretat mínimes. Per una banda, en un local al carrer Doctor Pagès, els agents van descobrir un local clandestí dedicat a la confecció de roba. Allà treballava un matrimoni que durant les seves jornades de treball compartien l’espai amb els seus tres fills. A més, el local no disposava de llicència municipal ni assegurança obligatòria.

Per altra banda, una inspecció en un local del carrer Nàpols va permetre descobrir un taller de planxat de roba. En aquest cas, els investigadors van identificar quatres persones: dos treballadors, la titular del negoci i el seu marit. Tot i que la dona va aportar la llicència d’activitat municipal, el local no comptava amb assegurança obligatòria i els treballadors no tenien contracte laboral. A més a més, en aquesta actuació, els agents van detenir el marit de la propietària ja que li constaven tres ordres de detenció per delictes contra la seguretat del trànsit.

La investigació continua oberta donat que hores d’ara encara no s’han pogut localitzar els responsables de tots els tallers inspeccionats i, de moment, només s’haurien aixecat actes de caire administratiu a l’espera de la seva localització i imputació. No es descarta tampoc la localització d’altres tallers clandestins a la ciutat.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala