Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 13/11/2014

El Mercat Sagarra obre el dijous 20 convertit en un nou equipament modern i funcional
- Les obres han respectat els elements noucentistes d’un edifici emblemàtic que ha fet 80 anys.

El 20 de novembre tornarà a obrir les portes el remodelaEl Mercat Sagarra obre el dijous 20 convertit en un nou equipament modern i funcional. Foto: Comunicació SCGt Mercat Municipal Sagarra, el més antic —s’inaugurà el 1934— dels tres que hi ha a Santa Coloma. El nou equipament guanya en espai, il·luminació i comoditat, esdevenint una instal·lació amb tots els requisits d’un mercat modern i adaptat al segle xxi. La reobertura permetrà que la ciutadania torni a fer les compres en la ubicació original, ja que, en els mesos que han durat les obres, els paradistes han mantingut l’activitat de venda en una carpa provisional al passeig d’en Llorenç Serra.

El nou Mercat Sagarra té 19 parades de venda. Tot i que la reforma de l’edifici ha estat integral, s’han respectat la façana, els fonaments i els característics motius ornamentals. S’ha mantingut l’estructura de planta baixa i planta soterrani, però augmenta la superfície de tots dos pisos. L’àrea total de l’equipament és de 1.581m2. La coberta s’ha substituït i el Mercat ara és molt més lluminós. La planta superior, que manté els quatre accessos originals, té els elements de comunicació entre plantes a la zona central (dues escales i un muntacàrregues). Cada paradista té un magatzem al soterrani, on també s’ubica la sala de brossa, que té connexió vertical amb la planta baixa. Hi ha una planta altell que es reserva per a instal·lacions i administració. Les obres, que van començar a l’agost de 2013, han complert els terminis previstos, i el Mercat estarà enllestit a temps per a la campanya de Nadal.

Celebració de l’obertura

L’obertura del dia 20 tindrà com a al·licient l’obsequi de coca i cava per a la clientela, però les activitats s’allargaran fins al 29 de novembre: el divendres 21 (a partir de les 17.00 h), actuacions de les escoles de dansa Art&Move i Rosalia Mulero, i el dissabte 22 (11.30), actuacions dels Trabucaires, Castellers, Grallers i Gegants i del grup de batucada Retumba tú. Del 24 al 28 de novembre se sortejaran 100 € cada dia en vals de compra. El dissabte 29, a més de l’actuació de la Casa d’Aragó (11.30), es podrà gaudir d’una caldereta per a 600 persones, elaborada per la societat gastronòmica Come y Calla de l’Hospitalet de Llobregat (12.30).

El Mercat Sagarra manté els horaris: de dilluns a dissabte de 8.00 a 14.00 hores (els dissabtes fins a les 14.30 i els divendres en horari continuat) i les tardes dels dijous i divendres (els dijous torna a obrir de 17.00 a 20.00 hores i els divendres no tanca al migdia).

Desmuntatge de la carpa

El finançament de l’obra ha anat a càrrec de la Llei de barris, l’Àrea Metropolitana, els concessionaris, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. La transformació del mercat degà del municipi coincideix amb la remodelació de bona part del centre de Santa Coloma que està desenvolupant l’Ajuntament i que culminarà en breu, donant prioritat als vianants sobre els automòbils. Una de les zones de circulació restringida estarà al voltant del Mercat. També està previst remodelar el tram del passeig d’en Llorenç Serra on encara s’alça la carpa. El desmuntatge d’aquesta instal·lació ja està en procés de licitació.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala