Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 7/11/2014

L’equip de govern congela taxes i impostos municipals per tercer any consecutiu
- En un ple extraordinari el passat dimecres

L’equip de govern congela taxes i impostos municipals per tercer any consecutiu. Foto: MSEl passat 5 de novembre es van aprovar en el ple municipal, amb el vot favorable de l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA) i l’abstenció de CiU, PP, PxC i el regidor no adscrit, Óscar Marjalizo, les taxes i impostos municipals que s’aplicaran el proper any 2015. Una vegada més, per tercer any consecutiu des del 2013, l’equip de govern aposta per no traslladar més pressió fiscal als ciutadans i congelar els impostos i la major part de taxes municipals.

Per tant queden congelats l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost de Vehicles, les plusvàlues i l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). En el cas de les plusvàlues, també cal destacar que s’incorpora l’exempció de la dació en pagament i execucions hipotecàries aprovada per l’Estat.

També es mantenen igual la major part de taxes, amb alguna excepció com la taxa del mercat d’encants, que baixa un 5%, i la del poliesportiu Besòs que augmenta un 0’50% de mitjana però que baixa per a les famílies entre un 6 % i un 31% (en funció del nombre de membres). També cal destacar que taxes con la del SAD (Serveis d’Ajuda Domiciliària) manté les bonificacions per als usuaris (gent gran o persones amb discapacitats), és a dir, no augmenta l’import que paguen les persones beneficiàries de serveis com teleassistència, neteja, àpats a domicili o servei d’ajuda a domicili.

L’equip de govern torna a baixar el tipus impositiu de l’IBI

Pel que fa a l’IBI, l’equip de govern continua amb el mateix objectiu dels últims anys: que la ciutadania no pateixi un increment important dels seus rebuts. I per fer-lo efectiu utilitza les dues eines que té a l’abast: l’aplicació progressiva de la revisió cadastral i la baixada de tipus.

A Sant Adrià es va fer la Revisió Cadastral l’any 2012 (d’aplicació el 2013). Per evitar l’augment que això suposava per a molts ciutadans del rebut de l’IBI, la pujada no es va fer de cop sinó que s’està aplicant progressivament en 10 anys.

Quant al tipus impositiu, l’equip de govern ha aprovat una reducció per tercer any consecutiu. L’any 2013 el tipus era del 0’83, el 2014 del 0’76% i l’aprovat per al 2015 és del 0’73%. D’aquesta manera, es vol compensar als ciutadans per l’increment derivat de la revisió cadastral.

D’altra banda, com l’any passat, cal tenir en compte el 4% que l’Estat aplicarà a tots els immobles no residencials (locals, naus...) i als residencials amb un valor cadastral per sobre de la mitjana del valor cadastral del municipi, que incrementarà els rebuts d’una part dels ciutadans i ciutadanes.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala