Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 4/11/2014

L’alcalde de Badalona ha visitat les obres de la nova biblioteca de Canyadó-Casagemes
- L’equipament tindrà prop de 900 metres quadrats de superfície repartits en dues plantes

LL’alcalde de Badalona ha visitat les obres de la nova biblioteca de Canyadó-Casagemes. Foto: Comunicació BDN’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat aquest matí les obres de la futura biblioteca de Canyadó-Casagemes. El nou equipament estarà ubicat als baixos de l’edifici d’habitatges situat a l’illa formada pel carrer de la Riera de Canyadó i els carrers d’Eduard Marquina i de Jacinto Benavente. L’alcalde ha estat acompanyat en aquesta visita d’obres pel regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández; per la regidora de Cultura i Ciutadania, Montse Salgado; i també pel president del Grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó.

La biblioteca de Canyadó-Casagemes tindrà una superfície de gairebé 900 metres quadrats, dividits en dues plantes, sense barreres arquitectòniques. La biblioteca infantil, la sala d’actes i els espais de personal se situaran a la planta baixa, mentre que a la planta primera hi haurà el fons general, les zones de música i imatge, i els espais de formació. L’accés principal es farà des de la plaça ubicada al carrer de Jacinto Benavente.

L’equipament, a més, disposarà d’una sala polivalent de 75 metres quadrats i amb una capacitat per a 80 persones. Aquest espai, que podrà tenir un funcionament independent de la biblioteca, serà apte per acollir conferències, presentacions, projeccions i audicions.

Entre els serveis innovadors de què disposarà el nou equipament cal destacar la instal·lació de màquines d’autopréstec de llibres i d’una bústia exterior de retorn. També hi haurà espais de consulta d’Internet i connexió de Wi-Fi lliure a les dues plantes.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “com les obres de la biblioteca van a bon ritme, la intenció és que aquest nou equipament entri en funcionament a finals de gener amb l’oL’equipament tindrà prop de 900 metres quadrats de superfície repartits en dues plantes, amb zones de lectura, llocs de consulta d’internet, connexió Wi-Fi lliure i un espai polivalent per a 80 persones. Foto: Comunicació BDNbjectiu que els estudiants ja puguin preparar-hi els exàmens del proper mes de febrer”. “La nova biblioteca serà un equipament de referència a la ciutat pensat per a veïns de totes les edats”, ha afegit.

La construcció d’aquest nou equipament, compta amb un pressupost d’1.145.569,96 euros, a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, mentre que la Diputació de Barcelona ha elaborat el programa de treball de la futura biblioteca.

La creació de la nova biblioteca és una de les principals accions en matèria d’infraestructures previstes en el Pla municipal de servei bibliotecari 2011-2015 de la Xarxa de Biblioteques de Badalona.

La biblioteca oferirà servei a una àrea d’influència que comprèn els barris de Casagemes, Canyadó i Manresà, amb uns 10.500 habitants en el moment actual, que es preveu s’incrementin fins als 13.500 a mig termini.

Amb la nova creació, la Xarxa Municipal de Biblioteques s’ampliarà, passant dels cinc equipaments existents a sis. Badalona compta en l’actualitat amb cinc biblioteques públiques: Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto, Sant Roc, Lloreda i Pomar. L’Ajuntament és el titular de totes elles i la gestió la du a terme en conveni amb la Diputació de Barcelona.

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala