Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sez - Sant Adri de Bess - 20/10/2014

La Plataforma d’entitats i vens/es de la Mina reclama que no es modifiqui el PERM per no enderrocar Venus
- En un manifest tamb demana autocrtica a l’Ajuntament i el Consorci de la Mina

La Plataforma d’entitats i veïns/es de la Mina reclama que no es modifica el PERM per no enderrocar Venus. Foto: MS“Sobre la situació real del barri i el Consorci de la Mina” és el títol del manifest que ha fet públic la Plataforma d’entitats i veïns/es de la Mina per denunciar l’actual moment que viu el barri i els problemes que s’han d’afrontar els propers anys. Acompanyant el manifest, un annex amb la justificació de la publicació d’aquest, amb una primera frase demolidora: “Al crear el Consorci l’any 2000, es va pactar i posar per escrit que els temes de la Mina no serien mai utilitzats en les lluites polítiques partidistes. Aquest acord mai es va complir i va anar generant moltes picabaralles polítiques i també veïnals”.

En el manifest, la plataforma deixa clar diversos punts. Primer, que el Consorci de la Mina, prorrogat, no té recursos per complir els acords. Segon, que els Plans de Transformació Urbanístics actats amb els veïns han sofert “greus incompliments”. El text continua denunciant que els talls verticals de Mart i Llevant no es faran, que els passos de connexió entre blocs no s’han fet i els túnels que encara existeixen són “molt problemàtics”, que la zona d’Estrelles “fa fàstic de veure com no para de degradar-se”, que hi ha un munt de solars buits, plens de rates i porqueria. A més, hi ha més de 400 habitatges “destinats a esponjar el barri i generar barreja social, que estan acabats però buits i vigilats a preu d’or esperant tenir una altra destinació”, i uns plans de transformació educatius i socials “de curta volada i amb manca de perspectives educatives globals i transversals”. El manifest afirma també que els projectes socioeducatius i laboral havien de tenir una clara “participació veïnal” però “han estat majoritàriament externalitzats”. Per acabar, manifesten que els codis incívics de certs sectors del barri “no han millorat gaire”. La conclusió: “estem vivint un barri trencat i desmoralitzat”.

Per tot això demanen a l’Ajuntament adrianenc i al Consorci de la Mina dues coses. Primera, que fain “un exercici d’autocrítica dels erros que han comès en el que havia de ser el Pla de Transformació de la Mina, i que cerquin solucions del que encara és recuperable, sobretot a partir de prioritzar els projectes educatius, socials i participatius del barri”. I, la segona, demana que el consistori adrianenc aturi la modificació del PERM per no haver d’enderrocar el bloc de Venus i que se “cerquin noves alternatives per evitar condemnar a un sector de la població a l’exclusió social”. Perquè, segons la Plataforma d’entitats i veïns/es de la Mina “no es pot acabar el Consorci amb uns canvis tan radicalment oposats al Pla de Transformació que havíem pactat de mutu acord”.

 

Notcies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala