Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 27 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 27/5/2010

Els alumnes del taller sobre el futur ús de les Tres Xemeneies exposen els seus projectes
- A la biblioteca Font de La Mina

Jose Luis Muñoz, Ruth Soto i Pierpaolo Troiano. - Foto: Montse PallarèsAhir a la tarda, els alumnes que durant aquesta setmana treballen al màster “Sant Adrià, les tres xemeneies”, un espai on per grups s’han treballat les possibilitats d’ús un cop les Tres Xemeneies arribin a la seva fi com a fàbrica, han mostrat les seves idees públicament. La sostenibilitat, la ciutadania i la connexió amb altres espais post- industrials i àrees verdes han estat alguns dels eixos treballats per l’alumnat del màster.

Pierpaolo Troiano, arquitecte i vocal d'Arquitectura-Urbanisme-Paisatge del Centre d'Estudis del Besòs-Canyet, va explicar part de l’experiència viscuda aquesta setmana “a dins del ventre d’aquest drac contaminant”, fent referència a l’interior de l’espai on han passat moltes hores ideant, proposant i planificant els diversos projectes.Exposició d'un dels projectes realitzats al màster. - Foto: Montse Pallarès

Per la seva banda, Jose Luis Muñoz, secretari de la Plataforma per a la Conservació de les Tres Xemeneies, va oferir una ponència sobre altres espais industrials i no industrials reconvertits en llocs culturals, de restauració o educatius i didàctics. Va aportar imatges i explicacions de projectes de recuperació reals situats a menys de dues hores de Sant Adrià, com per exemple la central de Capdella, les mines de Cercs, les mines prehistòriques de Gavà o la colònia Güell, entre d’altres. De totes es poden extreure idees i inspiracions que ajudin a la transformació i reconversió de les Tres Xemeneies adrianenques.

Els grups d’alumnes van poder exposar els seus projectes i propostes al públic assistent, unes ponències acompanyades per una exposició de 18 casos europeus de referència en la Una de les maquetes que es podran veure a partir d'aquesta tarda al Casal de Cultura. - Foto: Montse Pallarèsreconstrucció de nous espais. A l’acte a més, hi van assistir la regidora de cultura de Sant Adrià, Ruth Soto, l’urbanista i degà de la facultat d’aqrquitectura de Pescara, Alberto Clementi, i el director del màster i del Congrés Internacional Cerdà Postmetròpolis.

Cal afegir que aquesta tarda s’inaugura l’exposició de maquetes realitzades per estudiants de la Universitat de Sant Cugat al Casal de Cultura sobre els futurs usos de les Tres Xemeneies, amb propostes i solucions als possibles problemes que plantejaria la seva reconversió.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala