Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 14 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 7/10/2014

L’Ajuntament inicia la campanya d’esporga de l’arbrat que hi ha als carrers i places de Badalona
- Fins al mes de juliol de 2015 s’esporgaran aproximadament un total de 13.500 arbres

L’Ajuntament inicia la campanya d’esporga de l’arbrat que hi ha als carrers i places de BadalonaL’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona ha començat els treballs d’esporga de l’arbrat dels carrers i places de la ciutat. Aquests treballs es perllongaran fins a finals de juliol de 2015 i es calcula que quan s’acabi s’hauran esporgat un total de 13.500 arbres.

La campanya d’esporga d’aquest any ha començat al setembre amb el retall dels xiprers i de les troanes. Aquests treballs es desenvoluparan fins a finals d’octubre. Durant el mes de novembre s’esporgaran les moreres, la qual cosa evitarà que s’acumulin les fulles a terra i es minimitzarà així el risc de relliscada per part dels vianants.

Posteriorment, a inicis del mes de desembre s’iniciaran els treballs d’esporga dels arbres caducifolis, com ara les acàcies, els plàtans o els oms. Aquests arbres resten durant el període hivernal en parada biològica per la qual cosa és l’època més adequada per aquestes feines. El mes de març s’iniciarà l’esporga de manteniment de les tipuanes i de tots els arbres de caire subtropical. L’esporga d’aquests arbres consisteix en retallar el brancatge llarg que arqueja, i es perllongarà fins a finals de juliol per resoldre les possibles incidències tardanes que restin pendents. De tota manera no tots els arbres que hi ha a Badalona s’han d’esporgar i, a més, el tipus d’esporga és diferent segons les espècies.

No es pot establir un calendari estricte de pas per als diferents barris de Badalona ja que els treballs estan condicionats per factors climàtics i de disposició de mitjans humans i materials. En tot cas, els equips d’esporga senyalitzen per avançat els carrers que seran objecte d’esporga per evitar que els veïns hi aparquin.

A mesura que es realitza l’esporga es fa una revisió de cada arbre per veure el seu estat de vitalitat i les alteracions que puguin tenir com cavitats, podridures o desequilbris de capçades. En cas que els tècnics detectin que l’estat de l’arbre pugui comportar un risc d’inestabilitat de la seva pròpia estructura es pot procedir a la seva tala per substituir-lo en el futur per un nou arbre.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat la importància d’aquestes feines d’esporga “ja que són bàsiques per garantir la seguretat de l’arbre, evitar possibles caigudes de branques i per procurar que les branques no interfereixin amb les façanes i altres elements del mobiliari urbà”. “Mantenir la massa arbòria de la ciutat en bon estat ajuda a millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, ha afegit.

 

 

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala